TELECINCO EMET LA VUITENA EDICIÓ DEL CONCURS MUSICAL
Mèdia 29/01/2011

El declivi d''Operación Triunfo'

Les primeres edicions van tenir audiències astronòmiques, però des de llavors, Operación Triunfo ha anat a la baixa. L'edició d'aquest any, amb Pilar Rubio al capdavant, no acaba de funcionar.

Auri Garcia Morera
2 min
El gran reclam de l'edició d'enguany, Pilar Rubio, és qui s'ha endut les pitjors crítiques.

BARCELONA.Operación Triunfo no és el que era. Fa dues setmanes que va començar la vuitena edició del concurs, i la mitjana d'audiència d'aquesta temporada és la pitjor de la història. El dia de l'estrena, tot i l'expectació per descobrir-ne les novetats, va tenir un 17,3% de quota i va quedar per darrere de la pel·lícula Deja vu , a La 1. Diumenge passat, el concurs es va enfonsar fins al 13,7% de quota, i va ser superat per la pel·lícula de La 1 i també per la sèrie Los protegidos , d'Antena 3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Queden lluny les audiències astronòmiques dels primers anys a TVE. La primera edició, la de Bisbal, Bustamante i Chenoa, va tenir una mitjana que s'apropava als set milions d'espectadors i al 45% de quota, amb una punta de més de 12 milions i un 68% de quota en la gran final. La segona, que va fer coneguda Beth Rodergas, va aguantar el tipus amb més de cinc milions d'espectadors i prop d'un 37% de share .

Després, el concurs va començar a perdre pistonada, amb l'única excepció del primer any a Telecinco. La privada va apostar per convertir-lo en un reality pur i dur, amb l'estil més atrevit de Jesús Vázquez i amb un enfocament cada cop menys centrat en la música, i les audiències van tornar a pujar. Però després d'aquella edició, la de Soraya i Edurne, OT ja no ha tornat a aconseguir audiències importants, i no ha tret cap artista que la majoria del públic sigui capaç de recordar.

L'únic que ha fet pujar les audiències d' OT en els últims anys ha estat el polèmic Risto Mejide, que atacava amb duresa els concursants. El publicista català, que va ser membre del jurat en les últimes tres edicions, feia que l'audiència arribés a puntes del 45% de share durant les seves intervencions, però la mitjana del programa era molt inferior. Les seves crítiques a la direcció van provocar que fos acomiadat a la meitat de l'edició del 2009.

L'edició d'enguany tenia com a gran reclam la incorporació de Pilar Rubio com a presentadora, però després de dos programes, ha estat justament ella qui s'ha endut les pitjors crítiques. Mònica Planas, la crítica de l'ARA, va escriure dos dies després de l'estrena que "ja podrien nominar-la", i afegia que "la seva bellesa és indiscutible, però la seva inseguretat també". Si ella i el programa no milloren, els seus dies potser estan comptats.

stats