Mèdia 11/06/2012

El ministre britànic d'Economia nega haver-se trobat amb Cameron i Murdoch abans de les eleccions del 2010

George Osborne desmenteix qualsevol pacte entre els conservadors i el magnat mediàtic

Ara
2 min

BarcelonaEl titular britànic d'Economia, George Osborne, ha desmentit aquest dilluns que es reunís amb Rupert Murdoch i David Cameron abans de les eleccions del Regne Unit del 2010. Davant la comissió Levenson, que investiga les relacions entre periodistes i polítics, Osborne ha negat que es produís cap cita a Suïssa i que, per tant, les informacions periodístiques que acusaven els conservadors d'haver pactat amb Murdoch abans d'assolir el poder al maig del 2010 també queden desmentides.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El polític sí que ha afirmat haver-se trobat amb David Cameron, Rupert i James Murdoch i Rebekah Brooks, llavors directora del diari 'The Sun', el 2009 arran de la participació de Cameron al Fòrum Econòmic de Davos, a Suïssa. En aquesta reunió, ambdós polítics sí que van intentar plantejar l'assumpte de les pròximes eleccions britàniques però Murdoch va preferir parlar de la crisi econòmica mundial. Osborne ha volgut subratllar que no va ser una trobada crucial i que també ha mantingut contacte amb James Murdoch pel seu interès per la BBC, com a competència dels seus mitjans i per obtenir diners públics.

La comissió Levenson intenta esbrinar si, tal com han informat els mitjans de comunicació, va existir un pacte preelectoral entre el partit conservador de Cameron i Murdoch per donar-li suport en la seva oferta de comprar, en la seva totalitat, la plataforma digital BskyB, de la qual ja posseïa el 39%. Aquesta proposició per part de News Corporation es va fer l'any 2010 per un total de 10.000 milions d'euros. El juliol del 2011 va haver de ser retirada arran del tancament del seu diari 'News of the World', per obtenir exclusives mitjançant escoltes il·legals.

Les relacions entre el govern de Cameron i l'imperi Murdoch estan sota anàlisi després de descobrir-se que l'actual ministre de cultura, Jeremy Hunt, mantenia un estret vincle amb l'empresa BskyB, tot i que n'havia de jutjar l'opa imparcialment.

Aquest dilluns també ha declarat davant la comissió l'ex primer ministre laborista Gordon Brown, qui ha acusat el "'Sun' de Murdoch" d'intentar difamar-lo. El pròxim dijous, hi té una cita l'actual cap de govern, David Cameron.

stats