FICCIÓ ESTRANGERA
Mèdia 23/01/2012

'Un dels nostres', ara en sèrie

Nova sèrie ambiciosa al forn: la pel·lícula Un dels nostres serà adaptada al format episòdic de la mà del coguionista original. La cadena AMC ha confirmat la contractació del projecte.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino i Joe Pesci, protagonistes del film original.

BARCELONAAnys seixanta. Mentre als despatxos luxosos dels gratacels els publicistes de Mad men bevien i fumaven per celebrar els seus èxits, al carrer els bales perdudes es posaven a mans del crim organitzat per prosperar. Els primers tenien sèrie, però els segons encara no. I la cadena AMC -responsable de Mad men i Breaking bad , entre d'altres- s'ha proposat resoldre-ho adaptant la pel·lícula Un dels nostres ( Goodfellas ) a la ficció per capítols.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La idea de portar aquest film -el segon més famós sobre la màfia després de la trilogia d' El Padrí - va arrencar fa un parell d'anys de la mà de Nicholas Pileggi, que va coescriure'n el guió original juntament amb el director, Martin Scorsese. El projecte ha estat voltant pels estudis fins que finalment l'AMC l'ha contractat. L'adaptació al format de sèrie l'escriurà amb Jorge Zamacona, el productor i guionista d' Homicide . El veterà productor Irwin Winkler (Rocky , Toro salvatge , Fes el que hagis de fer i també l'original d' Un dels nostres ) s'ha sumat al projecte, segons explica el portal Deadline.

Auge i caiguda dels Lucchese

La pel·lícula es basava en un assaig periodístic de Nicholas Pileggi i narrava l'auge i la caiguda de la família -en el sentit mafiós- Lucchese, en un relat que arrencava el 1955 i arribava al 1980. Protagonitzada per Robert De Niro, Ray Liotta i Joe Pesci, va ser nominada a sis Oscars, però només en va guanyar un, el de Pesci com a millor actor secundari. El film, que ha esdevingut de culte, és el setzè més ben valorat a la Internet Movie Database (IMDb).

Una de les incògnites és saber si Scorsese farà el gest cap a la sèrie de dirigir-ne algun dels capítols o el pilot (com ja va fer amb Boardwalk empire ).

stats