PREMIS DE COMUNICACIÓ LOCAL
Mèdia 26/03/2011

Els diaris 'Línia' guanyen el Tasis-Torrent de premsa local

Els diaris locals que s'agrupen sota la denominació 'Línia' es van endur ahir el premi Tasis-Torrent de premsa comarcal en la festa de la Comunicació Local. Maria Eugènia Ibáñez es va endur el premi d'honor.

Albert Castellví Roca
2 min
Foto de família de tots els premiats, ahir, .

BarcelonaLa trentena edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona va distingir el grup Comunicació 21 amb el premi Tasis-Torrent a la millor iniciativa en l'àmbit de la premsa local i comarcal. El guardó suposa un reconeixement a la tasca que porten a terme les 12 capçaleres que s'editen en paper sota la denominació Línia -una per a cada districte de la ciutat de Barcelona, una per a Badalona i una altra per al Vallès Oriental-, fet que les ha convertit, tal com destaca el jurat, en "la xarxa més important de periòdics de proximitat de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Festa de la Comunicació Local, celebrada ahir al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, va reconèixer també amb el Premi Innova dues iniciatives municipals en el camp de les noves tecnologies. Es tracta, d'una banda, de W!ladecans, la xarxa wifi impulsada per l'Ajuntament de Viladecans que inclou, a més, un projecte de digitalització de les escoles, les llars i l'administració local; i de l'altra, de Cugat TV, el canal de televisió per internet de Sant Cugat del Vallès.

Un altre dels premis destacats de la nit va ser l'honorífic, que es va endur Maria Eugènia Ibáñez, periodista barcelonina amb una llarga trajectòria en diversos diaris i que sempre ha estat vinculada a la informació de proximitat.

Premis amb història

L'acte d'ahir va servir també per commemorar el 30è aniversari dels premis, que van néixer el 1981, quan l'ajuntament de Terrassa va lliurar per primera vegada el premi Tasis-Torrent de comunicació local, anomenat així en honor a Rafael Tasis i Joan Torrent, autors d'Història de la premsa en català, publicada l'any 1966. Des d'aleshores, la denominació del guardó s'ha mantingut per a les categories corresponents a la millor iniciativa empresarial en l'àmbit de la comunicació local i al millor treball periodístic publicat en un mitjà escrit de proximitat.

Amb el temps, però, el nombre de premis ha anat creixent per cobrir també altres àmbits del periodisme, però sempre mantenint la vocació de reconèixer la tasca dels mitjans locals i comarcals. Així, s'hi han incorporat guardons per a programes de ràdio (Rosalia Rovira per als d'emissores locals catalanes, i Diputació per als d'altres emissores de l'Estat), televisió (Miramar) i butlletins d'informació municipal (Arrels). Recentment, a més, s'ha creat el premi Innova per als projectes de noves tecnologies impulsats pels ajuntaments, a banda d'un guardó honorífic, que han rebut, entre d'altres, Josep Maria Espinàs, Teresa Pàmies o Avel·lí Artís Gener.

stats