Publicitat
Publicitat

recull de premsa

'El Mundo' titula en català l'endemà de la Diada

“Català, a l'atac” diu el diari, que mostra una imatge on suposadament un grup de joves crema una bandera espanyola. L'advertència de Mas que “comença la transició nacional” i el desè aniversari de l'11-S als Estats Units són els dos titulars destacats

La Diada de Catalunya d'enguany, marcada especialment per un rerefons reivindicatiu per la llengua, fa que aquest dilluns El Mundo utilitzi el català a la seva portada. “Català, a l'atac”, diu el diari, fent referència a les paraules de Màrius Serra, i mostra una imatge en què suposadament un grup de joves crema una bandera espanyola durant els actes centrals de la Diada, i afegeix que Mas i Montilla apaudeixen les consignes agressives en favor de la immersió obligatòria i que uns encaputxats cremen banderes d'Espanya i el retrat del rei. El diari també destaca que CiU fa xantatge a Albiol amb l'amenaça que “haurà de marxar si s'oposa a la immersió”.

Bona part dels rotatius utilitzen l'eix central del discurs d'Artur Mas per fer la crònica de la Diada, i fan titulars al voltant de l'inici de la “transició nacional catalana” proclamada pel president de la Generalitat. És el cas de La Vanguardia, Público i l' Abc. El Punt Avui es decanta per “Diada per la llengua” i, des d'una òptica contraposada, La Razón presenta les dades d'una enquesta telefònica i diu “La majoria de catalans exigeix a Mas que acati la sentència que iguala el castellà i el català a les aules”. El Periódico parteix la portada en dos, amb una fotografia dels actes de la Diada al Parc de la Ciutadella de Barcelona i de l'homenatge a les víctimes dels atemptats de l'11-S a la Zona Zero de Nova York i titula “11-S d'afirmació”.

De fet, el desè aniversari de l'atac a les Torres Bessones de Nova York comparteix protagonisme a les portades d'aquest dilluns. La Vanguardia hi dedica l'obertura amb el titular “11-S: punt i apart” i afegeix que Obama demana obrir una nova era amb l'atur com a enemic. L' Abc i La Razón utilizen una imatge d'Obama i Bush davant del memorial a les víctimes i titulen “Units en la memòria” i “Aplaudiment per a Bush, fredor per Obama”. El País es decanta per “El Món reviu les ferides de l'11-S deu anys després”.

L' ARA dedica l'obertura al retorn escolar i titula “Nou curs, molt deures” i Público es decanta per un titular econòmic i diu “Salvar els bancs ha costat ja dos bilions d'euros”.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT