XLIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Mèdia 19/08/2011

El bon moment de la premsa escrita en català, a debat a la UCE

Representants de La Vanguardia, El Periódico, l'ARA i el Diari de Balears analitzaran demà el procés de normalització de la llengua als quioscos

Roger Tugas
1 min

PradaEls últims canvis i novetats en la premsa escrita, entre els que destaquen l'aparició de l'ARA i de la versió catalana de La Vanguardia i la d'un renovat El 9 Esportiu, han provocat un espectacular avenç de la situació del català en els diaris. Aquesta llengua, de fet, pràcticament ja es pot equiparar amb el castellà quant a nombre de lectors a Catalunya, un fet fa pocs anys impensable. Aquest dolç moment de la premsa en català serà analitzat demà en una taula rodona a Prada (Conflent), en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu, que durà per títol "Diaris en català: cap a la normalitat al quiosc".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquest acte, que començarà a les 5 de la tarda, hi participaran Magí Camps -redactor en cap de La Vanguardia-, Albert Sáez -director adjunt d'El Periódico de Catalunya-, Carles Capdevila -director de l'ARA- i Miquel Serra -director d'El Diari de Balears-, que exposaran l'experiència de cadascú i els reptes d'aquest àmbit per normalitzar definitivament l'ús de la llengua i consolidar o reforçar aquesta notable millora assolida.

stats