Premsa
Mèdia 14/01/2011

L'enfrontament per l'alcaldia de Barcelona obre l'edició dels diaris catalans

La rebaixa de la reforma laboral plantejada pel govern central i la voluntat de l'executiu de transformar el model de les caixes també apareixen a la premsa

Albert Castellví
2 min
Tura reconeix a 'El Periódico' que la seva aposta és arriscada

BarcelonaJordi Hereu i Montserrat Tura són els grans protagonistes del dia a la premsa catalana, després que ahir tots dos anunciessin que tenen intenció de concórrer a unes primàries per es escollits candidats del PSC a l'alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals del maig. L'Avui assegura que "Comença la partida", mentre que l'edició barcelonina d'El Punt parla de "Foc creuat" entre els dos candidats. El Periódico, per la seva banda, anuncia una entrevista amb l'exconsellera Tura, que reconeix en el titular de portada que la picabaralla "Pot no tenir un final feliç per a mi".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per a La Vanguardia, l'enfrontament entre Tura i Hereu és secundari, i el diari opta per titular que "El govern planteja ara rebaixar la reforma laboral". Mentrestant, El País es fixa en una altra mesura econòmica impulsada per l'executiu central, i assegura que "El govern decideix accelerar la conversió de caixes en bancs", i Público sorprèn amb presumptes irregularitats en el que cobren els expresidents del govern espanyol: "El sueldo público de Aznar i González en entredicho".

D'altra banda, l'ABC dedica gran part de la portada a la victòria del Reial Madrid ahir davant l'Atlètic de Madrid a la Copa del Rei, però també titula que "El govern admet disfuncions en l'actual model autonòmic". El Mundo insisteix a buscar possibles casos de corrupció al PSOE assegurant que "Adif va donar sis contractes a Extraco després d'un toc del PSOE". Finalment, La Razón explica que "El govern negocia des del 2 de gener el rescat del Vega5", un pesquer que es troba segrestat a l'Índic.

stats