Comunicació
Mèdia 29/12/2010

El dibuixant Óscar Nebreda penja els retoladors

Fidel a la seva imatge d'amant dels plaers, Óscar Nebreda –Óscar com a nom de batalla– ha decidit jubilar-se i concloure la seva carrera d'humorista gràfic

àlex Gutiérrez M. / Auri Garcia
2 min
Oscar Nebreda

BarcelonaEl dibuixant Óscar Nebreda ha decidit posar fi a quatre dècades d'intensa activitat en l'humorisme gràfic. Així ho ha anunciat a la revista El Jueves a través d'una (última) historieta del seu personatge més conegut, el Profesor Cojonciano (un vividor i epicuri sospitosament inspirat en el seu autor). De fet, Nebreda –o Óscar a seques com a nom de firma– va ser un dels fundadors d'aquesta revista i ha format part ininterrompudament del seu consell editorial. El dibuixant és autor també del personatge Jordi Culé, el dibuix animat que durant anys va celebrar els gols del Barça a les retransmissions de TV3. Barcelonista empedreït, durant molts anys va dibuixar acudits els dilluns a El Periódico, on resumia el partit del cap de setmana en una vinyeta farcida de personatges. Óscar va ser també dibuixant i fundador de les revistes El Papus i Barrabás, que van introduir a l'Estat un humor més corrosiu, contestatari i trencador, coincidint amb la fi de la dictadura.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Ja he fet el que havia de fer, ara he de deixar pas als joves"

p { margin-bottom: 0.21cm; } Óscar Nebreda diu que la decisió de jubilar-se la va prendre ja fa temps, i que respon a les ganes de deixar pas a les noves generacions i de fer altres coses. “Tinc altres il·lusions”, explica. “Llegir, passejar, anar a museus, viatjar...”. Nebreda precisa que també deixarà de col·laborar amb programes de televisió i de ràdio. “Si talles, talles”, diu amb contundència, tot afegint que la qüestió econòmica ja la té resolta. En definitiva, vol tenir temps per a ell mateix.

Fent un repàs a la seva carrera, el dibuixant es mostra satisfet per tot el que ha fet. “Tot ho he fet intensament i amb ganes, i no m'ha quedat res en el tinter”, explica. Recorda amb afecte els diferents projectes en què ha participat, els personatges com Jordi Culé, les col·laboracions a televisió i ràdio... “No m'he quedat amb ganes de fer res”, afegeix. “He fet el que he volgut, i a sobre m'han pagat”, diu com a conclusió. “I ara, faré el que no podia fer abans”.

stats