Recull de premsa
Mèdia 01/04/2012

"100 dies que van canviar Espanya", a la portada de 'La Razón'

El rotatiu editat a Madrid dedica la seva primera pàgina a fer un balanç dels primers 100 dies de govern popular

Ara
3 min
La Razón. 1 d'abril

BarcelonaUn número 100 amb els colors de la bandera espanyola és la gran imatge de la portada d'aquesta diumenge de 'La Razón' que fa un balanç dels primers 100 de govern de Mariano Rajoy amb un contundent: "Rajoy impulsa el major pla reformista de la democràcia" i recull entrevistes i articles d'opinió amb tots els ministres del govern popular. El diari també destaca en portada la victòria d'ahir del Reial Madrid i diu que l'equip "va directe cap a la Lliga".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'El Mundo' també fa balanç d'aquests 100 dies i assegura que "Rajoy proposarà demà al PP intensificar l'agenda reformista" i subratlla que després del "fracàs" de les eleccions andaluses i la vaga general, el president del govern espanyol "assumeix que ha d'explicar millor als ciutadans els durs ajustos". D'altra banda, el diari parla de les eleccions per assumir el lideratge del PSPV i assegura que "Rubalcaba perd a València un altre congrés" fent referència a la victòria de Ximo Puig per davant de Jorge Alarte.

"Rajoy compleix 100 dies amb Espanya a l'epicentre de la crisi europea és el titular d'avui del diari 'El País' que assegura que el president "viu obsessionat amb el fantasma de la intervenció" i "tem que el revés andalús i la protesta social el debilitin davant la UE". La foto de portada és la del riu Guadiana, al seu pas per Ciudad Real, que després de molts anys de sobreexplotació està recuperant la seva normalitat.

L''Abc', en canvi, dedica la seva portada a la victòria d'ahir del Reial Madrid. Amb el titular: "Exhibició del Madrid", el diari parla d'un "recital de bon futbol" en el partit dels blancs contra l'Osasuna i ho il·lustren amb una foto de Xabi Alonso i Marcelo felicitant a Cristiano Ronaldo després de marcar. A més, el diari destaca una entrevista amb la secretaria d'Estat de pressupostos, Maria Fernández Currás, que assegura que "l'alternativa a l'amnistia fiscal era apujar l'IVA".

"Europa manté la pressió sobre Rajoy" és el titular d''El Periódico' d'aquest diumenge que assegura que "Brusel·les avala els pressupostos del Govern però demana que es tramitin amb urgència" i destaca que "l'amnistia fiscal en què confia l'Executiu per fer baixar el dèficit és criticada per l'esquerra". La foto de portada, però, és la del partit d'ahir del Barça contra l'Athletic de Bilbao sota el titular: "El Barça venç amb futbol i empenta".

'La Vanguardia' dedica la seva primera pàgina als aldarulls del passat diumenge i assegura que "el vandalisme de carrer serà equiparat al terrorisme" i assegura que "Interior i Justícia ultimen l'equivalència amb la kale borroka". La foto de portada és la de Leo Messi durant el partit d'ahir que el diari qualifica de "vibrant".

"Fe turística" és el titular de portada d''El Punt-Avui' que destaca que "el sector espera que les reserves d'última hora salvin la Setmana Santa" i es preveu que les ocupacions puguin arribar, de mitjana, a un 70%. El diari també destaca la victòria del Barça en portada i parla dels 100 primers dies de govern de Mariano Rajoy com a "Cent un funerals" i assegura que el govern espanyol "rep ordres d'Europa".

Diaris esportius

Els rotatius de Madrid destaquen la victòria d'ahir dels blancs contra l'Osasuna. El diari 'AS' parla de "cop d'autoritat" i destaca que el Reial Madrid va "atropellar" l'equip de Pamplona i destaca que els blancs porten 100 gols a la Lliga i ja estan a prop del rècord de 107 gols. "Un líder pota negra" és el titular del 'Marca' que destaca els cinc gols dels blancs i unes declaracions de Cristiano Ronaldo que va dir que "no ens passa pel cap no guanyar aquesta Lliga". El diari també té un espai per al Barça i assegura que "no perdona i manté la persecució".

'El Mundo Deportivo', per la seva banda, parla de "partidàs" i subratlla que "un gran Barça sotmet a un digníssim Athletic en l'assaig general de la final de la Copa". Destaca el "golàs" d'Andrés Iniesta i el penalti de Leo Messi que van acabar amb "la resistència basca". "Iniestazo" és el titular de l''Sport' d'aquest diumenge amb un foto del manxec després de marcar el seu gol, ahir. El diari també destaca que Messi va marcar el seu gol número 36 a la Lliga i va rebre un homenatge de l'afició.

stats