Tecnologia
Mèdia 29/09/2011

Les 6 diferències entre la tauleta d'Amazon i l'iPad

Suporta format Flash, costa menys diners, et cap a la mà, pesa menys, carrega les pàgines web més ràpidament i disposa de tecnologia 'wireless mirroring'

Ara
2 min
El Kindle Fire, la tauleta electrònica d'Amazon / AFP

BarcelonaDues característiques tècniques marquen les principals diferències entre la tauleta electrònica d'Amazon, el Kindle Fire, i l'iPad d'Apple: la mida de la pantalla (Kindle Fire, 7 polzades / iPad, 10 polzades) i la memòria interna (Kindle Fire, 8 gigabytes / iPad, 16 gigabytes). A simple vista, podria semblar que la tauleta d'Amazon té poc per competir amb l'iPad, però està per veure quins criteris utilitzaran els usuaris a l'hora d'escollir entre l'una i l'altra. El preu podria ser un detonant per decantar la balança a favor d'Amazon (Kindle Fire, 145 euros / iPad, 365 euros). Vegem les 6 diferències (avantatges) principals entre el Kindle Fire i l'iPad:

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Suporta format Flash

Una de les principals peticions dels usuaris d'iPad i iPhone, malgrat que Apple ha mostrat poc interès a introduir-lo.

2. Costa menys diners

El Kindle Fire té un cost de sortida de 199 dòlars (uns 145 euros), enfront els 499 dòlars (uns 365 euros) del model més econòmic de l'iPad 2 (sense 3G).

3. Et cap a la mà

La pantalla de 7 polzades permet que l'usuari pugui sostenir el dispositiu amb una sola mà, mentre el maneja amb l'altra.

4. Pesa menys

Més enllà de ser més petit en dimensions, el Kindle Fire també pesa menys que l'iPad: 14,6 unces (uns 400 grams) enfront les 21,3 unces (uns 600 grams) d'Apple.

5. Carrega les pàgines web més ràpidament

Si el navegador web Silk funciona tal com ha pregonat Jeff Bezos –CEO d'Amazon–, el Kindle Fire es podria convertir en el dispositiu més ràpid en la càrrega de pàgines web. El navegador Silk divideix la tasca de carregar la pàgina entre el dispositiu (components menys pesats, com els textos) i servidors en núvol (components més resistents com l'html, CSS i Javascript).

6. Disposa de tecnologia wireless mirroring

Tot apunta que la pròxima actualització de l'IOS 5, el sistema operatiu d'Apple, també inclourà aquesta tecnologia, que permet visualitzar la pantalla del dispositiu en un monitor de TV connectat, sense necessitat de cap accessori físic.

Amazon ha presentat la seva tauleta electrònica, el Kindle Fire, aquest dimecres. La presentació del dispositiu ha provocat que les accions de la tecnològica pugessin el 3,47% al mercat Nasdaq, on es canviaven per 232 dòlars poc després de la presentació.

stats