28/10/2016

El diòxid de clor per curar el càncer no mereix el benefici del dubte

2 min
Jim Humble, promotor de l'MMS

BarcelonaEn diuen Solució Mineral Miraculosa (MMS) perquè si en diguessin Lleixiu Industrial amb Llimona –és a dir, clorit de sodi i àcid cítric– convidaria menys a pensar que es tracta del remei universal contra el càncer que defensen els acòlits d'aquest tòxic producte. Conegut també com a diòxid de clor, ha estat prohibit per les principals autoritats farmacèutiques del món. També l'espanyola, l'any 2010. Però els sàtrapes que mercadegen amb l'angoixa dels malalts no tenen cap problema per distribuir-lo igualment, només que l'etiqueten com a purificador de l'aigua o blanquejador tèxtil. Ingerir aquest beuratge –que mata cèl·lules, sí, però indiscriminadament– pot causar una fallada renal o la destrucció dels glòbuls vermells.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

I, tanmateix, els mitjans de comunicació sovint no enquadrem correctament de què estem parlant i, en nom d'una absurda equidistància, posem al mateix nivell partidaris i crítics del MMS, tot i la certesa de la seva toxicitat (mentre que no hi ha cap estudi clínic que n'avali la funció terapèutica). Mirem aquests tres titulars, per exemple: “El diòxid de clor com a cura del càncer: ¿verí o panacea?” ('La Vanguardia'), “¿Beure clor per combatre el càncer?” (Antena 3), “MMS: ¿Solució miraculosa o cavall de Troia?” (Sott.es). En tots tres casos, els articles acaben suggerint, amb diferent intensitat, que beure aquest desinfectant és una mala idea. Però tot i això opten per un títol on se li concedeix el benefici del dubte. Per molt que alguns pacients estiguin convençuts d'haver-se curat, l'efectivitat d'un tractament s'ha de mesurar amb rigor científic. L'assumpte del MMS mereix un reportatge, segur, però de denúncia: ¿Com pot ser que professionals catalans –'La Vanguardia' parla d'una misteriosa “doctora del Maresme”, de la qual no dóna el nom “per evitar una allau de trucades”– estiguin prescrivint un producte que ha quedat fora de la llei per perillós?

-

(Actualització: 'La Vanguardia' ha canviat a la web el titular del seu article, que ara diu: "Creix el consum de diòxid de clor com a cura contra el càncer a pesar de les advertències de Salut").

stats