Mèdia 10/05/2012

El director de 'La Razón' assegurava el 23 de juny que "mai" retoquen fotos perquè "no és ètic"

Francisco Marhuenda responia amb aquesta afirmació a un tuit que li retreia el suposat ús de Photoshop per minimitzar una manifestació d''indignats'

Ara
2 min
Tuit de Francisco Marhuenda del 23 de juny de 2011, que afirmava que 'La Razón' mai retoca fotos perquè "no és ètic"

BarcelonaEl cas de les fotos de banquers transformades en fotos de "mals estudiants" en un muntatge de portada és la segona polèmica del mateix tipus que provoca 'La Razón' en menys d'un any. El 20 de juny del 2011, un participant en una manifestació dels 'indignats' apareixia sense cap a primera plana, de manera que es delatava que la imatge havia estat retocada d'alguna manera. Molts mitjans van acusar el diari d'haver manipulat la foto perquè semblés que hi havia menys manifestants, i el rotatiu va respondre amb una explicació sobre el procés amb "noves tecnologies" que s'havia utilitzat per prendre una imatge del que antigament hauria estat un gran angular. Asseguraven que s'hi havia produït un error tècnic a causa d'un defecte del programa informàtic utilitzat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tres dies després, com que les crítiques continuaven a Twitter, el director del diari, Francisco Marhuenda, va assegura en una piulada al compte de Twitter que el seu diari "mai" manipula una foto perquè "no és ètic". Aquest dimecres, a la portada del diari apareixia una foto d'Emlio Morenatti que, originalment, mostrava fotos de banquers penjades en una paret al carrer com a protesta contra el sistema financer: el diari havia substituït aquestes imatges per altres de joves dels quals deia que eren "mals estudiants" per criticar els sindicats universitaris que preparen una vaga per al dia 22.

L'allau de crítiques per aquesta portada ha estat monumental, i la resposta de Marhuenda ha estat sarcàstica: "M'alegro que us pugueu desfogar amb els tuits, perquè així us estalvieu el psiquiatre". Hores després ha començat a córrer el tuit del director de 'La Razón' que el 23 de juny afirmava que "mai" retocaven fotos. I també va fer pública la seva queixa l'autor de la imatge, Emilio Morenatti.

stats