Premsa
Mèdia 21/03/2011

L'associació d'editors de premsa defensa els anuncis de prostitució

El Consell d'Estat n'ha recomanat la prohibició

Auri Garcia
1 min

BarcelonaL'Associació d'Editors de Diaris Espanyols (AEDE) ha emès un comunicat en què defensa la legalitat dels anuncis de prostitució, després que avui el Consell d'Estat hagi recomanat una "limitació severa" d'aquests anuncis.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'informe del Consell d'Estat assegura que l'autorregulació ha estat "manifestament insuficient", i afegeix que la possible prohibició "persegueix una finalitat legítima" i no vulneraria cap dret. El Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat ja ha anunciat que "establirà un calendari que permeti assolir l'objectiu de la prohibició amb el màxim consens".

En el comunicat, els editors argumenten que "la publicitat de qualsevol activitat legal sí que està emparada per l'article 20 de la Constitució", que regula el dret a la llibertat d'expressió, i diu que "qualsevol censura prèvia" vulneraria aquest dret. A més, recomana als poders públics que, "si consideren que una activitat és delictiva o resulta perjudicial per a la salut", haurien de prohibir l'activitat mateixa, en comptes de la publicitat.

Els anuncis de prostitució són una important font d'ingressos per a molts diaris, tot i que n'hi ha alguns que hi renuncien voluntàriament. Des del seu naixement, el diari ARA no accepta aquest tipus de publicitat.

stats