INTERNET
Mèdia 08/12/2011

#egypt, líder mundial a Twitter

Twitter i Facebook no es poden queixar de l'any que acaba: 100 milions d'usuaris i 800 milions, respectivament, els avalen. Les revoltes a Egipte i la mort de Bin Laden han copsat l'interès el 2011.

Natalia Araguás
2 min
Llista Facebook i Twitter

BARCELONA.Amb cent milions d'usuaris actius el 2011, Twitter ha fet balanç de l'any. La llista dels hashtags més popularshashtags l'encapçala #egypt, arran de les revoltes a Egipte que van precipitar la caiguda de Mubàrak. En segon lloc hi ha #tigerblood, l'etiqueta que va agrupar l'allau de tuits desencadenats per l'actor Charlie Sheen quan va declarar, tot just acomiadat de la sèrie Dos hombres y medio: "Els meus ullals estan gotejant sang de tigre". Mentre els tuitaires encara feien broma, Sheen va unir-se al març a la xarxa social i va aconseguir un milió de seguidors en les primeres 24 hores, tot un rècord. Twitter s'atribueix el mèrit de connectar gent amb els mateixos interessos i fer-los compartir impressions en temps real.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El terratrèmol i posterior tsunami al Japó i la Super Bowl han estat també motiu de hashtags destacats el 2011, així com missatges genèrics com #threewordstoliveby ("tres paraules per les quals viure") o #dontunderstandwhy ("no entenc per què"). Elizabeth Taylor, morta al març, va ser l'actriu que va generar més tuits. En l'apartat de notícies, la renúncia de Mubàrak lidera el rànquing, seguida de l'assalt al complex d'Ossama bin Laden -pràcticament retransmès en directe- i Fukushima.

Entre les fites del 2011, destaca la publicació del primer tuit enviat des de l'espai, a càrrec de l'astronauta Mike Massimino: "Des d'òrbita: el llançament ha estat espectacular! Em sento genial, treballant molt, gaudint les magnífiques vistes, l'aventura de la meva vida ha començat!" La xarxa social també va servir per organitzar les tasques de neteja després dels disturbis a Londres de l'estiu o tuitejar "M*rda, necessito un ronyó" i aconseguir en un dia dinou donants potencials. No en va el màxim de tuits per segon van ser 8.868 el 28 d'agost, coincidint amb els MTV Video Music Awards.

Pel que fa a Facebook, la mort de Bin Laden ha estat el tema que ha protagonitzat més actualitzacions d'estat dels usuaris. Completen el pòdium la final de la Super Bowl i Casey Anthony, una nord-americana absolta enguany pels càrrecs d'homicidi en primer grau i d'abús infantil amb agreujant per la mort de la seva filla, de dos anys. En quarta posició hi ha Charlie Sheen, que no hi podia faltar.

La mort de Steve Jobs, la boda reial entre el príncep William i Kate Middelton i la mort d'Amy Winehouse ocupen també posicions destacades. Segons avalua Facebook a la seva memology del 2011, amb més de 800 milions d'usuaris "les notícies sobre els triomfs i les tragèdies del món s'escampen aviat".

stats