27/05/2012

10 eines digitals per estalviar cada dia

4 min
Carritus optimitza la compra en diversos supermercats online

BarcelonaLa millor manera d'estalviar és canviar de pregunta: del "puc permetre'm comprar això?" al "puc permetre'm no comprar això?". Tanmateix, si tothom deixa de consumir, la cosa encara anirà pitjor. Però això no vol dir que no convingui racionalitzar la despesa domèstica. Aquests serveis i aplicacions us ajudaran a esgarrapar uns quants euros a final de mes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Carritus

Els supermercats 'online' tenen el mateix problema que els físics: hi entres perquè alguns productes són més barats, però quan hi ets costa resistir-se a comprar també els que no ho són tant perquè, fet i fet, ja hi ets. Amb Carritus això no passa: hi introduïm la nostra llista d'anar a comprar –es pot fer copiant automàticament la del nostre supermercat web habitual–, li indiquem el codi postal de casa, i ell busca quin dels supermercats 'online' que tenen servei de repartiment a la nostra zona (entre Carrefour, Mercadona, Condis, Caprabo, Alcampo, Eroski i El Corte Inglés) té més barat cada producte, i ens proposa tantes compres 'online' parcials com calguin per obtenir el millor preu total, fins i tot tenint en compte les despeses d'enviament acumulades.

2. SuperTruper

Darrere d'aquest nom evocador del pop dels Abba s'amaga una de les aplicacions més perverses per a qualsevol comerç: el consumidor entra en un establiment, agafa el producte que li interessa, n'escaneja el codi de barres amb la càmera del telèfon mòbil, i aquest li presenta en cosa de segons a quin preu el venen en altres botigues i, si el troba més barat, el pot comprar directament. A més de fer servir els prestatges de qualsevol botiga com a aparador de la competència, SuperTruper també serveix per fer la llista d'anar a comprar escanejant els productes del rebost.

3. iHuerting

Ja sigui pel plaer de collir el que hem plantat, per evitar els processos de l'agricultura industrial o per estalviar uns calerons, cada vegada hi ha més gent que ocupa la terrassa o el balcó de casa amb tomaqueres i pebroteres. iHuerting serveix per gestionar la collita personal amb l'iPhone. Triant les varietats que tenim plantades, l'smartphone ens avisa quan cal regar-les o aplicar-hi algun tractament, proposa receptes per cuinar-les i, en cas de malaltia, ajuda a identificar la plaga que ens afecta i en proposa el remei.

4. Taxi2

A la majoria dels aeroports i estacions hi ha autobusos o metros que et porten al centre de la ciutat, però si us fa mandra arrossegar l'equipatge i preferiu agafar un taxi, podeu estalviar compartint-lo amb altres viatgers que han arribat al mateix moment que vosaltres i volen anar a la mateixa destinació. A la web podeu indicar els detalls del vostre trajecte i imprimir una targeta d'identificació que us facilitarà trobar els companys espontanis de taxi.

5. Infotrànsit

Al preu que s'ha posat el combustible, potser la funció més útil de les aplicacions del RACC per a iPhone i Android és el localitzador de benzineres, que no només ens diu quines tenim a prop, sinó també el preu de cada carburant a partir de les dades del ministeri d'Indústria. Potser anant un parell de quilòmetres més enllà podeu omplir el dipòsit una mica més bé de preu. També, és clar, proporciona tota mena d'informació actualitzada per sortir a la carretera, des d'un calculador de rutes amb previsions d'embussos fins a imatges de càmeres de trànsit, avisos d'incidències i llistes de radars.

6. DoctorSIM

Les tarifes de telefonia mòbil no són només complicadíssimes, sinó que semblen el mercat del peix perquè canvien constantment, de manera que sempre acabem amb la sensació d'estar pagant més del compte. Si no és que ens hem apuntat a DoctorSIM, que compara més de 500 tarifes de telefonia mòbil i ens indica quina és la més econòmica segons el nostre perfil de consum. La gràcia és que ho fa analitzant les nostres últimes factures, i si li donem les claus d'accés, descarrega cada mes la nostra factura i ens recomana canviar de tarifa –o de companyia– si en troba una de millor. Prometen estalviar una mitjana del 35%. Funciona, en dono fe.

7. Dropbox

Potser no us cal comprar cap disc dur extern per emmagatzemar o transportar les vostres dades. Poseu-les al núvol d'internet i hi podreu accedir des de tots els vostres ordinadors i dispositius mòbils. Els comptes gratuïts de Dropbox només ofereixen 2 GB de capacitat i per ampliar-la cal pagar, però si recomaneu el servei als vostres amics, a més d'haver-los fet un favor, obtindreu 500 MB de capacitat addicional per cadascun que s'hi apunti, fins a un màxim de 18 GB.

8. AppGratis

No em consta que ningú s'hagi arruïnat encara comprant aplicacions a l'App Store, i de fet qui té un iPhone o un iPad probablement es pot permetre unes quantes descàrregues a un o dos euros la peça, però si voleu fer el garrepa fins i tot en això, podeu instal·lar aquesta aplicació, que us avisa cada dia d'una aplicació per al vostre dispositiu Apple que es pot descarregar sense pagar durant 24 hores. Són versions completes que els seus creadors regalen per fer-ne difusió, i segueixen funcionant normalment un cop passat el dia de disponibilitat gratuïta. Hi ha serveis semblants per a Android.

9. Rastreator | RastreatorAcierto.com

Una altra despesa inevitable que no fa cap gràcia és l'assegurança del vehicle. En comptes d'anar telefonant en busca de la millor oferta, aquestes dues webs us demanen les dades del cotxe o la moto, les vostres dades com a conductors, les condicions i cobertures que voleu, i comparen les tarifes de desenes de companyies, tant les convencionals com les que només atenen a distància. La contractació es fa directament amb l'asseguradora que trieu. També ofereixen assegurances de llar i de salut, entre altres modalitats.

10. Kelkoo

Teniu intenció de canviar la nevera? S'ha espatllat la planxa? Voleu una càmera de fotos nova? Indiqueu en aquesta web les característiques del producte que busqueu, o bé el model si ja el sabeu, i us dirà a quin preu el venen en una bona colla de botigues 'online', amb l'afegit que també hi trobareu les opinions de compradors anteriors que us expliquen la seva experiència.

I no oblidem, esclar, les múltiples webs de descomptes, compra col·lectiva i clubs VIP que surten com bolets, tot i que els productes i serveis que ofereixen –moda, restauració, lleure– solen ser dels que potser ja heu retallat.

stats