NOU PROJECTE
Mèdia 27/05/2012

Les entrevistes de Júlia Otero tornen a La 1

Júlia Otero estrena demà a les 22.15 hores el seu nou programa a La 1, Entrevista a la carta. L'espai, que vol donar "un gir innovador" al gènere, competirà en el seu debut amb la final de Gran Hermano.

Natalia Araguás
3 min

BARCELONA.L'esperat retorn de Júlia Otero a La 1 està a tocar. El programa Entrevista a la carta s'instal·larà demà al prime time de la cadena pública (22.15 hores) i mesurarà forces en el seu debut amb un pes pesant: la final de Gran Hermano 12+1 a Telecinco. El reality show de Mercedes Milà va registrar dilluns passat un 25% de share , més de 3,5 milions d'espectadors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb tot, Júlia Otero ha tret importància a la coincidència. "Tots sabem que juguem en una altra divisió", va fer notar la periodista a través del Twitter. Segons va afegir, el seu retorn a La 1 és "un modest programa d'entrevistes: tele pública" i no té com a meta competir "amb superproduccions televisives" com Gran Hermano . Otero va destacar que es tracta de fer "televisió per a un altre segment de la ciutadania, encara que moltíssima menys, esclar".

El programa es proposa donar "un gir innovador" al gènere de l'entrevista. Un convidat de primera línia -del món de la cultura, l'esport, la política o l'espectacle- respondrà a la carta a les preguntes que li plantejaran altres personatges famosos. Les qüestions se succeiran a petició del convidat, que triarà el seu entrevistador sense saber el to ni el contingut del que li plantejarà. Els espectadors també hi podran participar i fer arribar les seves preguntes a través de la webcam o el telèfon, així com d'una aplicació específica per a smartphones . Tot i que alguns rumors havien apuntat que el primer convidat del programa seria l'expresident del govern espanyol Felipe González, finalment l'entrevistat de la primera edició serà el torero i model Cayetano Rivera.

Abans d'arrencar Entrevista a la carta , Otero va voler defensar-se de certes informacions que apuntaven que el seu fitxatge per RTVE havia generat malestar en alguns sectors del PP. "No hi va haver ni una sola discrepància, tots [els consellers de RTVE] van votar a favor de la proposta que jo fos la presentadora del programa", va aclarir la periodista al seu espai d'Onda Cero Julia en la Onda . Segons va explicar, quan van venir "a buscar-la", va posar com a "única condició" que "hi hagués unanimitat en el consell de RTVE, i n'hi va haver". En vista dels rumors, el vice secretari general de programes del PP, Esteban González Pons, va tuitejar a Júlia Otero: "Amb ganes de tornar-te a veure a la televisió. [...] Fent periodisme amb alegria, independència i crèdit".

Coproduït per Telefónica

Otero també va respondre a la polèmica sobre el cost del seu fitxatge per RTVE en un context de retallades als mitjans públics estatals. Entrevista a la carta està coproduït per Televisió Espanyola i Telefónica, en col·laboració amb La Cometa TV. "No va a càrrec del pressupost de TVE", va precisar la periodista al seu compte de Twitter. Telefónica finança nombrosos espais de RTVE últimament, sobretot a través de la figura del patrocini. Alguns d'aquests programes són La nube , l'espai de La 2 en què Toni Garrido s'acosta a les noves tecnologies; Amar en tiempos revueltos i Saber y ganar .

Amb Entrevista a la carta , Júlia Otero torna a TVE set anys després de la seva última incursió a la televisió estatal, amb Las cerezas . Una dècada abans, havia presentat a TVE un altre programa d'entrevistes, Un paseo por el tiempo , la versió espanyola d' Un tomb per la vida , que presentava Joaquim Maria Puyal a TV3. Després Júlia Otero va bolcar-se a la ràdio, primer a Punto Ràdio i, després, a Onda Cero. En aquest període també va estar al capdavant de l'espai d'entrevistes amb nens No em ratllis! , de TV3. Ara compaginarà Entrevista a la carta amb Julia en la Onda , que presenta des del 2007.

stats