Mèdia 17/08/2012

Els bombers madrilenys no van escridassar Ana Botella sinó que ells van ser els esbroncats pels ciutadans, segons Telemadrid

Segons explica 'Vertele', en la processó de la Verge de la Paloma la gent va xiular els bombers amb crits com "Si estimeu la vostra patrona, marxeu"

Ara
2 min

BarcelonaEl 'Telenoticias-3' de la cadena autonòmica Telemadrid va oferir la seva particular visió de les protestes del dia festiu de la Verge de la Paloma, a la capital espanyola. A diferència de gairebé tots els mitjans de l'Estat, segons explica 'Vertele', no només no es va fer esment de les queixes públiques del cos de funcionaris contra l'alcaldessa, Ana Botella, durant les festes, sinó que es va capgirar i es va dir que els treballadors van ser mal rebuts i increpats pels ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Mal moment han triat per fer reivindicacions laborals"

La majoria de mitjans de comunicació es van fer ressò de les protestes que el cos de bombers de Madrid havia realitzat durant els últims dies contra l'alcaldessa. Les cròniques publicades a internet, premsa impresa, ràdio i televisió han donat compte de les esbroncades, xiulets i crits d'unes 200 persones durant els actes commemoratius de la Virgen de la Paloma cap a la dirigent popular. No obstant això, l'informatiu de la televisió pública madrilenya reflectia una altra realitat.

Prima la processó

La tercera edició del telenotícies –de les 20:30 hores– mostrava en el seu inici imatges de la processó de la Verge, el tema prioritari entre els continguts de l'espai. Les reclamacions dels bombers ja eren introduïdes en el sumari, encara que des d'una perspectiva alternativa a la d'altres televisions i mitjans, per la qual cosa els funcionaris que es manifestaven eren presentats com a opositors dels ciutadans.

"Mal moment han triat aquests bombers per fer reivindicacions laborals", començava locutant la presentadora, María López. "Els madrilenys els han vist i se'ls han tirat a sobre", explicaven a l'informatiu. "Si realment estimeu la vostra patrona, marxeu", relatava el mitjà públic.

*El vídeo, penjat per un testimoni al YouTube, mostra com van transcórrer els fets des del punt on es trobava.

stats