Mèdia 19/04/2012

Rajoy no descarta modificar "aviat" la llei de RTVE per nomenar el president

El govern espanyol ja té preparat el decret per canviar el sistema d'elecció del president de RTVE i està a l'espera del seu vistiplau

Ara
1 min
Rajoy alerta que el cas YPF fa mal a Llatinoamèrica

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, no descarta modificar la llei de Radiotelevisió Espanyola per canviar el sistema d'elecció del president de la Corporació, que ara mateix requereix una majoria de dos terços al Congrés dels Diputats, cosa que fa necessària un acord entre PP i PSOE. "No descartem cap possibilitat", va admetre Rajoy des de Colòmbia. El càrrec continua vacant des que Albert Oliart dimitís el juliol passat. Aquesta situació "fa aconsellable que es prenguin decisions aviat", va considerar. El govern espanyol ja té preparat el decret per canviar el sistema d'elecció del president de RTVE i està a l'espera de la decisió política de Rajoy perquè ho tracti el consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els populars atribueixen obertament la situació de bloqueig al PSOE i al seu secretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba. Ara bé, el decret encara no s'ha aprovat, ja que està pendent de la decisió política de Mariano Rajoy perquè sigui analitzat pel consell de ministres.

Si així ho decideix, suposaria una modificació normativa per elegir el president de la televisió pública mitjançant un sistema de majoria absoluta, en lloc dels tres cinquens del Congrés i del Senat que es necessiten ara per elegir el president. Depèn de Rajoy que ho aprovi al consell de ministres de demà divendres o doni més marge de temps a la negociació. Encara que el govern espanyol ho aprovés de facto, no podria canviar el president de RTVE a les properes setmanes per l'agenda parlamentària.

stats