RECULL DE PREMSA
Mèdia 24/10/2011

"El 69% creu que ETA no ha renunciat al terrorisme", a la portada d''El Mundo'

El diari madrileny publica el resultat d'una enquesta que ha encarregat arran de l'anunci de cessament definitiu de la violència. El segrest al Sàhara algerià i la reunió de líders de la UE són els principals titulars d'aquest dilluns

Ara
2 min
El Mundo, 24 d'octubre

BarcelonaEl Mundo obre l'edició impresa d'aquest dilluns amb el resultat d'una enquesta segons la qual "El 69% (dels espanyols) creu que ETA no ha renunciat al terrorisme". El diari madrileny assenyala que el 43% dels ciutadans dóna suport al fet que el govern espanyol dialogui amb la banda, però gairebé el 70% dels votants populars s'hi oposa, segons apunta l'enquesta encarregada arran del cessament definitiu de la violència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dos diaris espanyols més també encapçalen l'edició d'avui amb sondejos, però en aquest cas electorals. De fet, La Razón vincula el 20-N i la fi d'ETA i publica que “Rajoy supera en 15 punts Rubalcaba malgrat l'efecte ETA”, i assegura que l'anunci de la banda no ha variat la intenció de vot. L'enquesta de Público rebaixa la distància dels populars i assenyala que “El PP va 11,6 punts per davant del PSOE”.

La cimera de caps d'estat i de govern europeus és un dels titulars d'obertura aquest dilluns. El Periódico diu que “L'euro es rendeix a Merkel”, La Vanguardia subratlla que “La factura de la crisi a Europa puja a 2 bilions” i El País opta per “Els líders de la UE s'encallen sense solucions a la crisi de l'euro”.

El segrest de tres cooperants al Sàhara algerià també obre portades. El Punt Avui es decanta per "Segrest a trets a tres cooperants al Sàhara" i l'ARA es decanta per "Segrest d'Al-Qaida al Sàhara algerià", i subratlla que un dels capturats és el mallorquí Enric Gonyalons, ferit lleu.

En la pàgina esportiva, la mort del pilot de moto GP Marco Simoncelli és una de les imatges de portada. L'Abc hi dedica l'obertura i diu: “Final tràgic per al pilot més llençat”.

stats