Eurovisió
Mèdia 25/05/2012

Eurovisió costa "entre cinc i deu vegades menys" que les produccions de ficció de TVE

El director de festivals de la corporació assegura que la participació al certamen té un cost "assumible"

Efe
2 min

Bakú"Grosso modo", el festival d'Eurovisió li costa a RTVE "entre cinc i deu vegades menys" del que costa produir qualsevol programa de ficció dels que es troben actualment en emissió en horari de màxima audiència a Espanya. Aquest és el principal argument que esgrimeix la corporació pública per defensar la continuïtat d'Espanya en aquest concurs de la cançó malgrat les retallades pressupostàries de 200 milions d'euros que han obligat a suprimir l'emissió de nous capítols de sèries com 'Águila roja' o a renunciar als drets de competicions esportives.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'agència EFE, el director de festivals de RTVE, Federico Llano, ha defensat que Eurovisió és un "espai molt espectacular i de gran visibilitat", amb un cost que, com a coproducció que és, es divideix entre els 42 països que hi participen, a més d'altres com Austràlia, que també l'emeten. Per això, diu, és "rendible si es compara amb l'impacte que té, és a dir, amb la seva audiència". L'any passat, per exemple, Eurovisió va reunir 4.724.000 espectadors a Espanya, amb un 32,3% de quota de pantalla, i fa dos anys es va arribar als 5,76 milions d'espectadors.

L'aportació econòmica d'Espanya al festival, però, és més gran de la que fan la majoria de països, ja que com a membre del conegut com a 'Big five' –un grup del qual formen part també Alemanya, Itàlia, França i el Regne Unit– té dret a paticipar a la final sense necessitat de competir a les semifinals. La quantitat que correspon a cada país, però, ve estipulada per la Unió Europea de Radiodifusió (UER), en funció de la població de cada país i del valor de mercat que té el festival en relació amb l'audiència.

Un cost "assumible"

Llano recorda que la participació d'Espanya al festival d'aquest any ja estava compromesa des de l'exercici anterior, i que té un cost "encara assumible" per a RTVE. Sobre la polèmica per les declaracions de la representant espanyola, Pastora Soler, en què va bromejar que des de TVE li havien demanat que no guanyés per evitar la gran despesa que suposaria organitzar el festival de l'any que ve –cosa que després va desmentir–, Llano assegura que "quan es guanya, apareixen fonts de finançament".

stats