Tecnologia
Mèdia 10/03/2011

Google Buzz guanya el premi a la pitjor iniciativa tecnològica del 2010

Els Fiasco Awards guardonen la xarxa social de Google, i atorguen l'accèssit la consulta de la Diagonal de Barcelona

Albert Castellví
2 min

BarcelonaGoogle Buzz ha guanyat els Fiasco Awards 2011, uns premis que reconeixen la pitjor iniciativa en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. En la gala celebrada aquesta nit a Barcelona, els responsables del premi han donat a conèixer el nom del guanyador, que s'ha imposat per una amplíssima majoria: 2.817 vots dels 3.220 que els usuaris han fet arribar a la web dels premis han estat per a la xarxa social de Google. En segona posició, però a molta distància, ha quedat la consulta sobre la reforma de la Diagonal de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons els organitzadors, els motius que han portat els internautes a considerar que Google Buzz mereixia aquest guardó són els següents: "Google va posar al mercat a bombo i platerets Google Buzz com a eina d'intercanvi d'hipervincles, fotos, vídeos i actualitzacions a través de Gmail el febrer de 2010. La manca d'un benefici clar sembla haver conduït a la pregunta "per què ho vull?" a la majoria dels usuaris. Addicionalment, accions configurades per defecte en l'aplicació posen en risc la privacitat de les dades, la qual cosa ha contribuït al fiasco".

De totes maneres, i més enllà del sentit de l'humor, els premis volen "potenciar l’esperit crític i fomentar l’actitud positiva davant dels fracassos, que són una etapa d’aprenentatge necessària per a assolir l’èxit".

Els altres nominats en aquesta edició, la tecera, dels Fiasco Awards eren Del.icio.us, Europeana, Keteké, MySpace i l'edició de l'any passat dels mateixos premis. Aquesta darrera i sorprenent candidatura era un compromís dels organitzadors, que l'any passat van atorgar el premi Fiasco a l'iPad, abans que sortís al mercat i preveient que seria un fracàs. Com que encara no s'havia pogut comprovar, asseguraven que es presentarien ells mateixos als premis si la tauleta d'Apple tenia èxit al mercat, com finalment ha estat.

El 2009, el Windows Vista va endur-se la primera edició dels Fiasco Awards, amb un accèssit per a SAGA, el Sistema d'Administració i Gestió Acadèmica del

Departament d'Educació de la Generalitat.

stats