NEOX I FDF, ELS MÉS VISTOS A CATALUNYA AL GENER
Mèdia 04/02/2011

La ficció triomfa entre els temàtics

La TDT ha transformat el consum de televisió, i els canals minoritaris cada vegada ho són menys. Entre els temàtics, els que funcionen millor són els que omplen la graella amb continguts de ficció.

Albert Castellví Roca
2 min
Els actors de la Sitcom Aquí no hay quien viva.  Tot i que fa gairebé cinc anys que es va deixar d'emetre per Antena 3, és actualment un dels espais de més èxit de Neox.

Barcelona.Un 20,1% de l'audiència de televisió a Catalunya durant el passat mes de gener se la van endur els canals temàtics. Aquesta dada no fa més que demostrar que l'arribada de la TDT i la desaparició de la televisió analògica estan transformant, de mica en mica, el consum televisiu de molts ciutadans, que sense oblidar les cadenes "de tota la vida" estan descobrint els continguts que els operadors els ofereixen a través dels nous canals. El 2010, les cadenes temàtiques de la TDT van ser l'únic grup que va guanyar espectadors, i pràcticament van doblar la quota que havien obtingut l'any anterior.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Als primers llocs del rànquing d'aquests canals s'hi troben Neox i FDF, que basen la seva graella en els continguts de ficció. El mes passat van obtenir, respectivament, un 2,8% i un 2,5% de la quota de pantalla a Catalunya, percentatges que superen, per exemple, el 2,1% de La 2 i l'1,8% del canal 33.

Cinema i sèries antigues

Entre els programes que ofereix Neox, del grup d'Antena 3, el que més contribueix a engreixar l'audiència a Catalunya és la redifusió de la sèrie Aquí no hay quien viva , que es va emetre a la cadena mare entre 2003 i 2006 i que aconsegueix un 10% del share català a la matinada. El cinema, tot i tenir una quota de pantalla força inferior, reuneix cada vespre 122.000 catalans.

El patró es repeteix de manera gairebé idèntica a FDF, en què el més seguit pels catalans és la reemissió, en prime time , de capítols antics de la sèrie La que se avecina -els nous els ofereix encara la cadena principal del grup, Telecinco-, que és justament una seqüela d' Aquí no hay quien viva . En canvi, el share més alt (fins a un 21,4%) el sumen les pel·lícules que s'emeten de matinada.

Més enllà de la ficció, els canals temàtics preferits pels catalans són els infantils. D'aquests canals, el que domina és Clan, de TVE, amb un 2,3% de share , mentre que el Super3 i Disney Channel li van al darrere i empaten amb un 1,5%. Després dels infantils, per ordre de preferència vénen els informatius (en què el líder és el 3/24, amb un 1,1%), i finalment els esportius i els musicals, que queden per sota de l'1% de quota.

stats