COMUNICACIÓ
Mèdia 29/07/2011

"Fan fora el Barça de la Casa Blanca", a l''As'

El diari esportiu madrileny dedica la portada al periple als EUA del club blaugrana. La condemna a Núñez i a la resta d'implicats en el cas Hisenda centren l'atenció de la premsa catalana

Redacció
2 min
'As'

Barcelona“Fan fora el Barça de la Casa Blanca”. Amb aquest titular s'obre l'edició del diari esportiu madrileny As, que aquest divendres està dedicada, per un dia, al club blaugrana i als obstacles que s'ha trobat durant la seva gira als EUA. El rotatiu explica que “el Servei Secret va expulsar l'equip mentre s'entrenava en un parc darrere la residència dels Obama”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la premsa generalista, el manifest dels joves dirigents socialistes per renovar el PSC és el principal argument a la portada d'El Periódico, que s'obre amb el titular “revolta al PSC”, acompanyat d'una imatge en què Miquel Iceta fa una confidència a José Montilla. La Vanguardia, per la seva banda, destaca la “condemna exemplar a la xarxa corrupta d'Hisenda”, un tema que ocupa un espai preferencial a totes les primeres planes de la premsa catalana. L'Avui i El Punt, per exemple, resumeixen el cas en dues paraules: “Núñez, condemnat”. L'ARA també parla de “condemna exemplar”.

La premsa de Madrid tampoc és aliena al cas. El País explica en el principal titular que “Josep Lluís Núñez, expresident del Barça, condemnat a 6 anys de presó”. El diari del grup Prisa també mostra una fotografia polèmica que ha hagut de ser retirada d'una exposició. En la imatge es pot veure un model caracteritzat de Jesucrist i amb una creu com a únic vestit. L'altre gran tema per a la premsa madrilenya és la renúncia a l'autonomia d'algunes comunitats governades pel PP. Público explica, sota el títol “desafiament a l'Estat autonòmic”, que “quatre comunitats del PP pretenen retornar competències”. L'Abc diu que “diverses comunitats volen retornar competències després del fiasco del finançament”. Ja per lliure, El Mundo insisteix amb el cas Faisán: “Bermúdez pretén salvar Rubalcaba de l'atzar judicial”, mentre que La Razón explica que “Bildu lliura maletes a la Guàrdia Civil perquè deixi el País Basc”.

Pel que fa a la resta dels esportius, Sport assenyala que aquest divendres és el “dia Cesc” i parla de la reunió que mantindrà el jugador d'Arenys amb Wenger. Mundo Deportivo, en canvi, continua parlant de Thiago. Marca, per la seva banda, es pregunta “a què juga Neymar?”.

stats