ARA
Mèdia 10/12/2010

El futur del cotxe elèctric, a l'ARAEmprenem

També hi podreu llegir una entrevista amb Richard Kivel, director del MIT Enterprise Forum, sobre l'emprenedoria en el sector 'high tech' a Espanya.

Redacció
2 min
Portada de l'ARAEmprenem 11 12 2010

BarcelonaAquesta setmana a l'AraEmprenem podreu llegir un reportatge sobre EyeOs, una empresa creada a Olesa de Montserrat l'any 2006 per tres nois de 18 anys. La companyia, especialitzada en escriptoris web, està associada a nivell mundial amb IBM i preveu facturar 600.000 euros aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El reportatge central del nostre suplement analitza les diferents apostes de la indústria pel cotxe elèctric. Governs i empreses asseguren que no es tracta d'una moda, que el vehicle elèctric ha vingut per quedar-se, però la realitat és que encara no es té un horitzó clar sobre el model de negoci. L'autonomia dels cotxes i el seu elevat preu són els principals esculls.

L'Emprenem també us dóna la possibilitat de conèixer les interioritats de Groupon, una de les noves perles tecnològiques de Sillicon Valley, cobejada per gegants com Google. També en l'apartat d'empreses tecnològiques, podreu llegir un reportatge sobre la batalla que està lliurant Google per aconseguir retenir alguns dels seus empleats més brillants, que creuen que el buscador s'ha fet massa gran i no els ofereix possibilitats per desenvolupar les seves idees.

A més, hem parlat amb Richard Kivel, director del MIT Enterprise Forum, una branca del Massachussets Institute of Technology dedicada a la promoció de l'emprenedoria, i que obre una delegació a Madrid. Kivel sorprèn en destacar la força del sector high tech a Espanya, però renya als emprenedors del país perquè els considera massa conservadors.

En la nostra secció de supervivents de la crisi, aquesta setmana coneixerem a Luis Ros, l'inventor d'un retrovisor que es col·loca als seients posteriors del cotxes i que alerta als ocupants de possibles perills.

Per altra banda, us suggerim un llibre que qüestiona que l'austeritat ens ajudi a fer front als dèficits públics i privats. És el Zombie Economics, del reconegut economista australià John Quiggin.

I com cada setmana, l'anàlisi de borsa del Josef Ajram, i els articles d'opinió dels nostres col.laboradors.

stats