Mèdia 22/05/2012

El govern de L'Hospitalet desvela demà els seus plans amb Ràdio L'Hospitalet

Els dos socis de govern al consistori (PSC i ICV-EUiA) han arribat a un acord per reformular els mitjans públics de la ciutat, que anunciaran demà

Acn
2 min

BarcelonaDesprés de cinc mesos de negociacions, els dos socis al govern de l'Hospitalet (PSC i ICV-EUiA) han arribat a un acord sobre la reformulació dels mitjans municipals de la segona ciutat més gran de Catalunya. La ràdio, que el juny complirà 30 anys, el diari i la plataforma digital estan pendents d'una reestructuració des que, el desembre, l'alcaldessa decidís tancar la TV com a mesura d'estalvi. Aquest dimecres la regidora d'Hisenda i presidenta de la Farga, l'empresa municipal de la qual depèn la ràdio, n'explicarà els detalls als professionals d'aquest mitjà. Fins llavors l'executiu no concretarà si el seu pla inclou acomiadaments. CiU ha lamentat "la poca transparència" de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Ha estat un procés llarg amb acord", han indicat a l'ACN fonts de l'executiu, tot assegurant que aquest dimecres explicaran els detalls de la reformulació dels mitjans. Ho faran després de fer-ho als treballadors afectats.

Fonts de la ràdio han assegurat que la regidora d'Hisenda i presidenta de la Farga, Mercè Perea (PSC), ha convocat els empleats del mitjà a dos quarts de quatre de la tarda. L'executiu ha enllestit així una proposta de reformulació en la qual treballa des de gener passat, quan va tancar la TV.

A l'espera que el govern detalli els seus plans, una de les majors incògnites és si la reformulació inclourà acomiadaments a la plantilla d'una ràdio que ara té una vintena llarga de professionals. ICV i, especialment, EUiA s'oposaven a qualsevol acomiadament.

Per reformar els mitjans l'executiu va encarregar a una comissió tècnica formada pels responsables de la ràdio, el diari i el 'web' que formulés una proposta. Segons alguns documents filtrats en els darrers mesos, aquesta comissió va proposar reagrupar tots els mitjans en una plataforma multimèdia a Internet.

El president del comitè d'empresa de la Farga i periodista a la ràdio, Paco Duran, insisteix des de fa temps que els treballadors d'aquest mitjà reclamen el manteniment de les emissions en FM i d'una programació estable.

Un altre extrem seria el tancament d'aquest mitjà. De fet, quan l'alcaldessa, Núria Marín (PSC), va anunciar el desembre que volia estalviar en la despesa de mitjans, va anunciar que tancaria no només la TV, sinó també la ràdio. La pressió dels seus socis d'ICV i EUiA, però, la van fer rectificar. Llavors ja va emfasitzar que ajornava, però no abandonava definitivament aquesta possibilitat.

A l'espera que l'executiu concreti els seus plans, l'oposició, que es queixa de no haver participat en el procés, ha insistit en criticar "la poca transparència amb què l'equip de govern està duent a terme la reformulació dels mitjans de comunicació de l'Hospitalet", en paraules de la portaveu de CiU al consistori Meritxell Borràs.

La cap local de la federació ha reclamat a l'equip de govern que posi "punt i final a l'opacitat amb la què estan portant a terme aquest procés" i "que faci arribar als grups de l'oposició les conclusions de la Comissió Tècnica de Reformulació dels Mitjans de Comunicació de l'Hospitalet".

stats