Mèdia 06/10/2011

El govern basc retallarà un 8,4 % la seva aportació a EiTB

La consellera de Cultura Blanca Urgell preveu retallar la plantilla de manera "flexible i poc traumàtica" i no renovarà el contracte-programa

Ara
1 min

BarcelonaLa consellera de Cultura del govern basc Blanca Urgell ha anunciat una retallada del 8'4% del pressupost que es destinarà EiTB de cara a 2012 i que no renovaran el contracte-programa. La consellera i el director general d'EiTB, Alberto Surio, han comparegut en comissió parlamentària per presentar l'estat de la ràdio i televisió basques. Urgell ha afirmat que l'ens "no es un oasi enmig del desert de la crisi" i que per això han pres la decisió "responsable" de realitzar ajustaments.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El contracte-programa no es renovarà per "assegurar un finançament estable a quatre anys vista", ja que desconeixen quins ingressos tindrà el Govern Basc en els propers anys. La reducció de plantilla preveu despatxar 121 treballadors dels 1.100 de la ràdio i televisió basques, però es farà en procediments "flexibles i poc traumàtics". Com a mesures de contenció salarial preveuen la reducció de la contractació temporal i s'estudiarà un pla de prejubilacions.

Malgrat la retallada pressupostària EiTB no tancarà la seu que té a Miramón, ni Ràdio Vitòria.

stats