DRETS ESPORTIUS
Mèdia 20/03/2012

El govern central es queda la clau del futbol en obert i ho revisarà cada dos anys

El govern central prepara un avantprojecte de llei que li facilitarà decidir cada dos anys si es manté o no el futbol en obert. Mentrestant, TV3 no té pressupostada la temporada que ve de la Lliga.

àlex Gutiérrez M.
2 min
A partir del pròxim curs podria ser més estrany veure els partits del Barça i del Madrid en obert.

BARCELONA.La refosa de diferents organismes estatals de control en una única Comissió Nacional de Mercats i Competència pot tenir conseqüències sobre els partits de futbol en obert dels dissabtes. L'avantprojecte de llei fixa que el ministeri de Presidència decidirà "el catàleg amb vigència biennal en què es recullin els esdeveniments d'interès general que han d'emetre's en obert". La decisió es farà "prèvia consulta" de les cadenes i de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això suposa un canvi respecte al que hi havia previst, ja que segons la llei de l'audiovisual la decisió l'havia de prendre el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals, un ens nonat que el PP no té previst tirar endavant.

Un tauler, quatre jugadors

La Lliga ja s'ha manifestat a favor d'eradicar el partit en obert, una mesura que defensen també Canal Plus i MediaPro, la productora que ostenta els drets de gairebé tots els equips (té en disputa els de la Reial Societat i ha perdut els del Saragossa). En canvi, Antena 3 -propietat de Planeta- vol mantenir el partit dels dissabtes, però pagant menys diners. Les ironies del destí fan que aquesta negociació la tingui amb Mediapro, que era un dels accionistes de referència de La Sexta, la cadena que acaba d'absorbir. Fonts coneixedores de la negociació expliquen que una opció possible és crear un "paquet empobrit", és a dir, que es mantindria el matx en obert, però en comptes de fer vuit partits del Barça i vuit del Madrid, es quedarien només amb un, dos o tres, a canvi de rebaixar el preu substancialment respecte dels 80 milions d'euros que ha costat enguany. Planeta ha apostat pels esports amb la compra de la Fórmula 1 i ara podria quedar-se també el futbol, sigui a Antena 3 o a La Sexta.

Mentrestant, TV3 segueix a l'espera d'aquestes negociacions per decidir si compra els drets per a Catalunya. De moment, però, el pressupost no ho preveu, així que el Govern hauria de fer una aportació extraordinària per a aquest paquet reduït.

stats