05/02/2011

Uns grans experts en Egipte

2 min

Ha aparegut una nova professió: expert en política egípcia (no egipcíaca) que repeteix el que llegeix als diaris i veu als informatius de televisió. Ens quedem en aquest segon cas per analitzar-ne els tres tipus de desplegaments oferts.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TV1 ha enviat al Caire Rosa Maria Molló i Érika Reija, amb moments informatius molt bons que ens han permès entendre moltes coses. TV3 hi ha desplaçat Albert Elfa i des de diumenge hem pogut seguir també les peripècies de Joan Roura (insuperable el moment en què intenten robar-li el mòbil amb què estava parlant en directe). Telecinco, Antena 3 i La Sexta, en canvi, van despatxar-ho amb una sola persona fent pantalla, Javier Zabalza, Ángel Carreira i Míriam Márquez, respectivament. I, què vol que li digui, quan ets la meitat de gent que les dues cadenes públiques, la informació també és la meitat. I Cuatro, què? Doncs res de res. De la reputada CNN+ a oferir des de Madrid imatges d'agència. L'excepció va arribar dimecres, quan va entrar Àngels Barceló, enviada especial de la Cadena SER, per línia XDSI (aclariment sobre això de la XDSI: és una connexió com les que usen ara les ràdios per transmetre partits de futbol... Vaja, que és telèfon, però se sent perfecte). Renoi, que dur que ha de ser treballar als informatius de Cuatro...

Cal destacar l'estrena d'un nou format: la crònica complementària. Dimecres. Informatiu de les 21 hores. Posaves Telecinco i mentre Zabalza feia la seva crònica en directe, a un pam darrera seu hi veies l'enviat especial d'Antena 3 fent la seva. Llavors posaves Antena 3 i mentre Carreira feia la seva crònica en directe, veies l'esquena de l'enviat especial de Telecinco que feia uns segons havies vist de cara. Bé, almenys va ser una oportunitat per adonar-se que els heroics periodistes no estan sols sinó que treballen acompanyats d'unes coses anomenades operadors de càmera i productors.

stats