CONSEQÜÈNCIA DEL NAIXEMENT D'ESPORT 3
Mèdia 05/02/2011

El 33 guanya personalitat

La posada en marxa del canal Esport 3, aquesta nit, transformarà la graella del 33, que es convertirà definitivament en un canal de cultura i divulgació. Al setembre es renovarà la imatge de la cadena.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA.Aquesta nit, el 33 adquirirà personalitat pròpia en quedar definitivament alliberat de les transmissions i programes esportius que inundaven la graella durant el cap de setmana i que feien saltar de manera habitual alguns programes del prime time . En paraules del cap de programes culturals i especials de TVC, Lluís Cuevas, el 33 deixarà de ser "un calaix de sastre" i es podrà plantejar "com un canal temàtic de cultura, però sobretot de curiositat, de divulgació, que aporti coneixements i continguts".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Malgrat això, Cuevas és conscient que, "en primera instància", l'audiència del 33 es pot "ressentir de la pèrdua dels esports", un contingut que sol arrossegar molt públic. Tot i així, els espais esportius que anaven a parar a aquest canal sovint eren minoritaris. A més, "si algú està veient un partit de bàsquet i després li poses un programa de llibres, queda descol·locat". Per això, el responsable dels espais culturals de TVC confia que "si s'agafen programes que funcionen bé i es posen en seqüència lògica, és possible que tinguin bons resultats".

Aposta per la multidifusió

I de fet, en això es basarà, de moment, la nova graella del 33. Més que crear nous programes per omplir les franges que fins ara monopolitzaven els esports, la voluntat dels responsables del canal és que "qualsevol espai que s'emeti a la nit tingui una redifusió després durant el dia i una altra el cap de setmana", per tal de donar "el màxim de visualització" als programes. D'aquesta manera, "el cap de setmana es convertirà en un gran aparador de tots els continguts que s'emeten entre setmana", ordenats en "seqüències bastant coherents". Per exemple, dissabte al matí hi haurà un bloc musical amb el Rodasons , Nydia , Ritmes i Sputnik , i diumenge a la tarda un altre sobre viatges que inclourà Karakia i Thalassa .

Canvi d'imatge

La graella, però, també incorporarà algunes novetats, entre les quals destaca l'estrena de la segona temporada d' Arròs covat , dimecres a les 23.10. A més, els diumenges a la nit s'oferirà Nit d'espectacle , que s'inaugurarà amb el concert de presentació del nou disc de Raimon, i diàriament es dedicarà la franja de 19.00 a 20.00 a l'emissió de documentals sobre cinema.

La renovació del 33 tindrà una segona fase a l'abril, quan és previst que s'estrenin "tres o quatre programes", i una definitiva al setembre, moment en què, a banda de renovar la graella, s'estrenarà una nova imatge gràfica de la cadena. Es tractarà, segons Cuevas, d'un "canvi en profunditat que afectarà tots els elements de continuïtat" del canal.

Tot plegat, diu Cuevas, serà "la gran oportunitat per demostrar el que s'està fent al 33".

stats