Mèdia 04/03/2013

Quinze miners australians, acomiadats per ballar el 'Harlem Shake' a la feina

Una empresa minera acomiada els participants en el ball viral i també els que el van contemplar, i els acusa de comprometre la seguretat

Ara
2 min

BarcelonaSemblava que res no podia superar el fenomen del 'Gangnam Style'. Però, després d'acumular més de 100.000 versions i milions de visites a YouTube, està clar que el 'Harlem Shake' s'ha convertit en l'element viral per excel·lència. Tant, que està començant a donar problemes als seus practicants. Barminco, una empresa minera d'Austràlia, ha acomiadat quinze dels seus treballadors per ballar la famosa cançó, mentre treballaven a l'interior de la mina.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la seva carta d'acomiadament, l'empresa considera que els treballadors van "violar els valors fonamentals de seguretat, integritat i excel·lència" de la companyia. Els treballadors, per la seva banda, afirmen que en cap moment van posar en risc la seguretat, ja que tot i que es van treure la camisa no es van desprendre dels cascos de rigor. L'empresa, però, no ha cedit, i no només ha acomiadat els treballadors que van participar en el ball, sinó també els que el gravaven i observaven.

Investigació als EUA

La polèmica a Austràlia segueix l'originada als Estats Units, on l'Administració Federal d'Aviació ha obert una investigació per esbrinar que va passar en un vol en què l'equip de futbol de la universitat de Colorado va decidir fer la seva pròpia versió del vídeo a 30.000 peus d'altura, de camí a un torneig a San Diego. El vídeo, que ja té més de tres milions de visites a YouTube, podria tenir conseqüències negatives per als joves si es demostra que es va fer sense permís, ja que suposaria una interferència en el treball de la tripulació.

Els joves asseguren que els van donar via lliure i que fins i tot se'ls va permetre utilitzar el sistema de megafonia per avisar la resta de passatgers de les seves intencions. "No veig que hi hagi cap motiu perquè tot plegat es converteixi en un problema. Vam demanar permís al personal i ens van dir que el vol estava fora de perill i que ho podíem fer", va dir un dels estudiants. A més, si el vídeo no es va gravar durant l'enlairament, l'aterratge o un moment en què els senyals lluminosos de seguretat no estiguessin encesos, l'acció no constituiria delicte. Al vídeo no s'hi aprecia cap llum encès.

stats