Mèdia 27/11/2011

Els 'hits' de La Trinca, el cap de setmana que ve

Ara
2 min

BARCELONALes cançons més emblemàtiques de La Trinca arriben dissabte i diumenge que ve amb l'ARA. Serà el quart i últim lliurament de la col·lecció d'El millor de l'humor català. Per només 9,95 euros es podrà adquirir, juntament amb el diari, el segon recopilatori de La Trinca. El CD inclou alguns dels temes més recordats del trio format per Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre les quinze cançons que formen el disc destaquen A collir pebrots, Coses del idioma i Els tres mosqueters, que formen part de la seva primera etapa, lligada a les festes majors i envelats. També hi ha el tema Tots som pops, una cançó de la qual van enregistrar l'any 1970 un videoclip, cosa que els convertia en els primers músics catalans que es deixaven seduir per aquest format.

Altres cançons que s'inclouen són Botifarra de pagès, La Trinca, La patata, La faixa, Mort de gana, Mollerussa mon amour, Califa, El canonge de la Seu, He vist un rei, Ningú no comprèn ningú i Tocata i fuig com puguis I i II.

Aquest segon CD de La Trinca complementa l'anterior del grup de Canet que va oferir l'ARA als seus lectors, i en el qual hi havia hits com No ve d'un pam, La dansa del sabre i Que bonics són els anuncis. A més, tanca la col·lecció del diari que al llarg de quatre setmanes ha repassat altres grans clàssics de l'humor com Capri i Eugenio.

"Van ser els primers"

La Trinca va ser un dels fenòmens escenogràfics més populars de l'Estat. El director de la productora Minoria Absoluta, Toni Soler, veu el grup com un referent. "Primer perquè me'n sabia les cançons de memòria, però també perquè ens van ensenyar a fer humor per televisió". Soler recorda: "Van ser els primers i van crear un model humorístic però també empresarial al voltant de l'espectacle d'humor televisiu". El 1987 els components de La Trinca van fundar Gestmusic, que amb el temps produiria Operación Triunfo i Crónicas marcianas.

stats