Drets d'autor
Mèdia 27/03/2012

Productores de Hollywood van buscar acords amb Megaupload

Disney, Warner, Fox i Turner van proposar al portal clausurat compartir continguts i publicitat

Efe
2 min

SidneyDiversos estudis de Hollywood van buscar acords comercials amb Megaupload, segons publica avui la premsa neozelandesa. El portal, acusat pels Estats Units de pirateria informàtica i clausurat des del 19 de gener, té suposadament correus electrònics que demostrarien aquest interès de les productores.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari 'New Zealand Herald' assegura que aquests missatges haurien estat escrits per executius de Disney, Warner Bros, Fox i Turner Broadcasting, empreses que s'han queixat de violacions dels seus drets d'autor. Aquests directius haurien proposat a Megaupload compartir continguts i tancar acords de publicitat conjunta.

En el cas concret de Warner Bros, sembla que hauria expressat la intenció de pujar al portal tot el seu contingut de cop, en comptes de fer-ho vídeo a vídeo, mentre que tant la Fox com Turner van demanar a la web un diàleg sobre projectes de publicitat conjunta.

Comptes al portal

Segons la defensa de Megaupload, uns 490 comptes del portal pertanyien a membres de l'Associació del Cinema dels Estats Units i de l'Associació de la Indústria Discogràfica nord-americana, i que, en total, van penjar-hi uns 16.455 arxius. La defensa també intentarà demostrar que més d'un miler de comptes d'usuaris de Megaupload eren de representants d'institucions nord-americanes com l'FBI, la NASA o els tribunals dels Estats Units, i que uns 15.600 comptes eren de militars nord-americans, que hi haurien penjat més de 340.000 documents.

Actualment, els quatre directius de Megaupload detinguts a Nova Zelanda –entre els quals, el fundador del portal, Kim Dotcom– es troben en llibertat condicional sota vigilància electrònica, i tenen prohibit l'accés a internet. El procés per extradir-los als Estats Units començarà a l'agost.

stats