Mitjans públics
Mèdia 03/08/2011

Homs adverteix que es retallaran més càrrecs a la CCMA, però garanteix que "no es tocarà la plantilla"

El portaveu del Govern assegura que l'executiu se sent "orgullós" dels mitjans públics, i que són una de les seves prioritats

Redacció
2 min
El Govern elogia l'actitud dels populars

BarcelonaLa retallada del nombre de consellers de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de 12 a 5, que el Govern va aprovar ahir, és només el començament d'un "aprimament de les estructures directives" dels mitjans públics catalans. Ho ha avançat el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, en què ha remarcat, però, que "hi ha un compromís per part del Govern perquè no es toquin les plantilles" de TV3, Catalunya Ràdio i les altres empreses del grup.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ell, no podem tenir uns organismes públics farcits de càrrecs", perquè això genera "certa desorientació" en els treballadors. "És evident que s'hauria de passar amb una mica menys de càrrecs, i s'ha de començar pels de dalt de tot", ha dit. A més, assegura que aquesta reducció del nombre de càrrecs està en "pura coherència" amb les que s'han fet al Govern o entre els alts càrrecs de la Generalitat.

Homs ha deixat clar que els mitjans públics són una de les prioritats del Govern, com ho demostra, diu, el fet que només s'hagi retallat el seu pressupost en "poc més d'un 10%", mentre que els ajuts als mitjans privats s'han reduït en un 70%. "Els mitjans públics fan un gran servei al país", ha sentenciat Homs, que ha afegit que "funcionen de manera exemplar" i que "el Govern i el conjunt de la ciutadania del país n'estem orgullosos".

El portaveu del Govern ha recordat que l'anterior executiu "va modificar aquesta llei amb caràcter d'urgència", cosa que considera "un error", i creu que l'aprovació definitiva de la modificació proposada ahir pel Govern es produirà cap al mes de gener. En la seva opinió, "hi havia un consens bastant generalitzat que dotze membres era bastant excessiu", i per això espera que hi hagi voluntat d'arribar a un acord per part dels altres grups. "Amb aquest panorama, em sorprendria que la preocupació dels partits de l'oposició sigui voler ser al consell d'administració dels mitjans públics", ha afirmat Homs, que considera que els futurs consellers haurien de ser persones "amb coneixement del sector" però que alhora "garanteixin una bona gestió". No haurien de respondre a criteris polítics o de representació partidista, sinó a "criteris professionals".

stats