COMUNICACIÓ
Mèdia 21/05/2011

'Los Indignados' ja van rebre el Papa?'

Una foto de la visita de Benet XVI il·lustra les acampades de Barcelona al 'The Huffington Post'. El digital nord-americà obre l'edició de tarda amb les protestes i pronostica un "desastre" electoral socialista

Redacció
2 min
Los Indignados

BarcelonaEl diari digital The Huffington Post, el sisè web de notícies més visitat del món, obre edició aquest dissabte a la tarda amb les acampades a Espanya. Amb el títol "Los Indignados", el diari explica les protestes ciutadanes la vigília de les eleccions municipals i autonòmiques. Curiosament, però, la foto que il·lustra les protestes a Barcelona correspon a la visita que el Papa Benet XVI va fer fa uns mesos a la capital catalana. Concretament a les protestes del col·lectiu homosexual a la plaça de la Catedral per l'oposició del Vaticà al matrimoni gai.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Patacada del PSOE

La notícia interior del Huff, signada per l'agència Reuters, vaticina un "desastre" electoral socialista en els comicis d'aquest diumenge. Explica el diari que darrere les protestes hi ha el malestar acumulat entre la població espanyola, especialment els joves, per l'atur persistent i les retallades socials anunciades pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per contenir el dèficit i evitar un rescat europeu com el de Grècia, Irlanda o Portugal. La notícia adverteix dels riscos que suposaria per a l'estabilitat de la UE haver de rescatar la quarta economia europea.

The Huffington Post recorda que la taxa d'atur espanyola és del 21,3%, la més alta de la UE, i que els acampats a la Puerta del Sol de Madrid o a la plaça de Catalunya de Barcelona són sobretot joves sense feina. El diari també remarca les declaracions que va fer divendres Zapatero assegurant que no hi haurà més retallades socials després de les eleccions del 22-M. També es fa ressò de la decisió de la Junta Electoral de prohibir les acampades durant la jornada electoral i el dia de reflexió, però diu que el més probable és que el govern espanyol no en faci cas.

stats