NOVETATS DEL DIARI
Mèdia 05/11/2011

El millor de l'humor català, amb l'ARA

L'ARA recupera tres grans referents de l'humor català en una nova col·lecció. A partir del cap de setmana que ve es podran adquirir amb el diari dos CD de La Trinca, un de Joan Capri i un de l'Eugenio.

Ara
2 min
La Trinca, Joan Capri i l'Eugenio són El millor de l'humor català. Cada CD es podrà adquirir per 9,95 euros amb l'ARA.

Barcelona.Els millors acudits de l'Eugenio, les cançons més emblemàtiques de La Trinca i els monòlegs més memorables de Joan Capri recopilats en quatre CD. Aquesta és la col·lecció que oferirà l'ARA els pròxims quatre caps de setmana a tots els seus lectors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per només 9,95 euros, dissabte i diumenge que ve es podrà adquirir, juntament amb el diari, el primer recopilatori de La Trinca, que inclourà alguns dels temes més recordats del trio format per Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual. Entre les 17 cançons que formen el disc hi ha No ve d'un pam, La dansa del sabre i Que bonics són els anuncis!

La setmana següent serà el torn de l'Eugenio i alguns dels seus acudits, que per més anys que passin continuen fent riure. El periodista Jordi Évole, conductor del programa de La Sexta Salvados, admet, per exemple: "Tots portem una motxilla carregada d'influències, i jo continuo portant a l'iPhone alguns acudits de l'Eugenio".

El dissabte 26 i el diumenge 27 de novembre, l'ARA anirà acompanyat del tercer CD de la col·lecció El millor de l'humor català, que recollirà onze monòlegs de Joan Capri, entre els quals hi haurà Pobre González, El pis i l'estalvi i L'inventor.

La col·lecció es completarà el primer cap de setmana de desembre amb el segon recopilatori de cançons de La Trinca. Cadascun dels discos es podrà aconseguir, tant dissabte com diumenge, per només 9,95 euros amb un exemplar de l'ARA.

Referents de l'humor català

El director de la productora Minoria Absoluta, Toni Soler, veu La Trinca com un referent: "Primer perquè me'n sabia les cançons de memòria, però també perquè ens van ensenyar a fer humor per televisió. Van ser els primers i van crear un model humorístic però també empresarial al voltant de l'espectacle d'humor televisiu".

Sobre Capri, Soler considera que "va ajudar a convertir l'humor domèstic en un fenomen massiu", en un moment en què "tots els humoristes que sortien per televisió eren andalusos i feien un humor molt expressionista".

"I l'Eugenio és patrimoni de la humanitat", afirma el director de Polònia. "És un fenomen estrany, una benedicció: va revolucionar la professió d'explicador d'acudits amb unes eines noves, com el silenci, la serietat i l'aire de ser allà per obligació. Va ser un geni", diu Soler, que considera que tant l'Eugenio com Capri i La Trinca, "cadascú a la seva manera, formen part de la nostra manera d'entendre l'humor".

stats