REPORTATGE
Mèdia 15/07/2012

Les iaies marxoses

Són vuit i la més gran té 86 anys. Van formar una banda i van quedar en segon lloc al Festival d'Eurovisió. L'èxit de les Babuixki ha ressuscitat el seu poble, Buranovo, que deixa enrere la penúria del camp rus

Ara
1 min

BarcelonaBuranovo va ser durant anys un poble moribund. És un dels molts que van deixar de banda el boom del petroli que va animar les grises ciutats soviètiques i que es va endur els joves del camp. En llocs així, les granges col·lectives sovint fan fallida, les cabanes s'inclinen i s'enfonsen a terra, les carreteres es transformen en barrancs fangosos i les botigues sobreviuen venent vodka. Trencar el cicle del declivi és molt difícil, si no impossible.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però el poble de Buranovo, amb tres-cents anys d'història, està demostrant que és l'excepció que confirma la norma, i això gràcies a una banda local formada per vuit dones, la majoria d'elles velles i encorbades, conegudes com les Buranovskiye Babuixki [Les àvies de Buranovo], que van triomfar el maig passat al Festival d'Eurovisió.

Ho podeu llegir a l'Ara Premium.

stats