Mitjans públics
Mèdia 24/07/2012

Ignacio Corrales, nomenat director de Televisió Espanyola

El consell d'administració de RTVE designa també Alfonso Nasarre, provinent de la Cope, nou cap de Comunicació

Ara
2 min
Ignacio Corrales

BarcelonaEl consell d'administració de RTVE ha aprovat aquest dimarts la designació d'Ignacio Corrales Rodrigáñez com a nou director de Televisió Espanyola, tal com es preveia. Corrales, de 47 anys, és llicenciat en Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i té més de 20 anys d'experiència en el món de la indústria audivisual, segons remarca RTVE en un comunicat. La corporació assenyala també que té "un sòlid i reconegut prestigi" en el sector de la producció i la gestió dels continguts audiovisuals, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou director de TVE, que substitueix en el càrrec Santiago González, és membre del consell d'administració de la productora Mediapost Spain. Entre el 2007 i el 2011 va tenir diverses responsabilitats en el grup audiovisual Vértice 360, i anteriorment havia treballat en altres empreses del sector, com Sogetel/Sogecine, A3Z o Aurum Producciones, de la qual va ser subdirector general. Va ser director general i fundador de Cosmopolitan TV Spain i Canal Cocina, i ha estat soci director de l'àrea de televisió de Notro Films.

Segons el comunicat de RTVE, aquesta "intensa carrera professional en l'àmbit de la televisió privada i la posada en marxa de diversos projectes dins de la indústria audiovisual" li han servit com a "aval" a l'hora d'aconseguir el suport dels membres del consell d'administració. La mateixa nota subratlla els reptes que haurà d'afrontar a partir d'ara: "Cal realitzar un enorme esforç de gestió i adaptació a les actuals circumstàncies finances", indica el text, que ho concreta amb la necessitat d'"augmentar la producció pròpia" i de "treballar amb l'objectiu d'enfortir el servei públic essencial que ofereix TVE, amb una televisió de qualitat, objectiva i veraç".

Nou director de Comunicació

El consell d'administració ha nomenat també Alfonso Nasarre com a nou director de Comunicació i Relacions Institucionals de la corporació. Nasarre té 53 anys, és llicenciat en Ciències de la Informació i prové de la cadena Cope, on actualment ocupava el mateix càrrec. Anteriorment havia estat director d'Antena i redactor en cap dels serveis informatius de la mateixa emissora. A més, entre el 1997 i el 2000 –durant el primer govern de José María Aznar– va ser assessor del secretari d'estat de Comunicació, i durant la segona legislatura d'Aznar, del 2000 al 2004, va ocupar el càrrec de director general de Comunicació Nacional del ministeri del Portaveu del govern espanyol.

Segons el comunicat de RTVE, Nasarre "ha conjugat la seva experiència en el món de la informació" amb "una dilatada trajectòria en l'àmbit institucional", de manera que té "un profund coneixement dels mitjans de comunicació i dels seus professionals". La seva arribada a la corporació, conclou la nota, "servirà per impulsar una àrea a la qual es donarà més contingut i competències", i que "servirà per aproximar la radiotelevisió pública als ciutadans i incrementar la relació de la corporació amb les institucions" espanyoles i internacionals.

stats