DEFENSORA DE L'AUDIÈNCIA
Mèdia 27/10/2011

Els 'indignats' centren un terç de les queixes dels espectadors a TVE

A.c.r.
1 min

Barcelona.El 32,6% de les queixes que els espectadors i oients de RTVE han fet arribar a la defensora de l'audiència durant el segon trimestre d'aquest any tenien relació amb la cobertura de les protestes dels indignats. En concret, 1.049 de les 3.218 queixes tramitades durant aquest període hi feien referència, per bé que la defensora, Elena Sánchez Caballero, considera que una bona part no tenien fonament, ja que reclamaven el dret a rebre "una informació veraç, plural i independent" però "sense comprovar" quina cobertura estava oferint RTVE de les protestes del 15-M.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El moviment dels indignats és un dels temes que ha fet créixer el nombre de protestes dels espectadors, que en aquest segon trimestre van augmentar en 1.122 respecte als tres primers mesos de l'any. Un altre dels motius importants de queixa va ser el posicionament que van mostrar els narradors de la semifinal de la Lliga de Campions entre el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona, Sergio Sauca i Rubén León. Es van rebre fins a 532 comunicacions acusant els dos periodistes de situar-se al costat de l'equip blanc. L'informe, però, remet a la resposta que, en el seu dia, va oferir Sauca, que va disculpar-se i es va comprometre a fer un esforç per millorar.

De totes les queixes rebudes, un 93% feien referència a TVE, especialment als informatius, que n'acumulen gairebé la meitat. Segons l'informe de la defensora, els homes d'entre 18 i 35 anys han estat els remitents de la majoria de les crítiques, que procedien sobretot de Madrid, Catalunya, Andalusia i el País Valencià.

stats