protestes ciutadanes
Mèdia 21/05/2011

El moviment dels 'indignats' s'estén com una taca d'oli arreu del món

La premsa internacional es fa ressò avui del suport que, cada cop més, diverses ciutats europees i d'altres punts del planeta estan fent a les protestes dels 'indignats' catalans i espanyols. Els rotatius destaquen el desafiament dels manifestants que, malgrat la prohibició, decideixen continuar amb les protestes

Redacció
3 min
Clarín, 21 de maig

BarcealonaLa premsa internacional té els ulls posats a Catalunya i a l'Estat espanyol i aquests darrers dies està fent una àmplia cobertura de tot el que 'es cou' al carrer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les edicions digitals dels rotatius es fan ressò avui del suport que, cada cop més, diverses ciutats d'arreu del món estan fent a les protestes dels 'indignats' catalans i espanyols i destaquen, també, el desafiament dels 'indignats' que, malgrat la prohibició, decideixen continuar amb les protestes.

Clarín diu “'Els indignats' d'Espanya s'estenen també per Europa” i destaca les manifestacions de Londres, Budapest, Praga, Atenes, Viena i Varsòvia, a més a més de les convocades a Nova York, Jerusalem, Rabat i Tanger. CNNMèxic titula “Les protestes dels 'indignats' s'estenen a varis països” i afegeix Sao Paulo i Bogotà a les ja citades per Clarín.

Correio da manha evoca les paraules dels manifestants a Lisboa i diu “Tots lluitem pel mateix”. Jornal de Notícias destaca les manifestacions de suport dels joves a Portugal i cita el crit de protesta dels 'indignats' a Lisboa, “No pagarem el vostre deute”.

Público de Portugal diu “Els manifestants mantenen les protestes a la vigília de les eleccions” i Al-JaziraEls manifestants desafien la prohibició del govern” i afegeix que unes 20.000 persones romanen a la Puerta del Sol a la vigília de les eleccions.

La BBC destaca les protestes a l'Estat espanyol com a principal notícia del moment en el seu apartat Top news story i diu “Els manifestants desafien la prohibició de quedar-se a la Puerta del Sol”. En la mateixa línia, La Stampa diu “Els 'indignats' desafien la prohibició de manifestar-se la jornada prèvia a la votació”, The IndependentEs mantenen les protestes malgrat la prohibició”, Al-JaziraEls manifestants desafien la prohibició del govern” i The GuardianEls manifestants estan preparats per encarar-se a la policia”, i afegeix que els 'indignats' de Madrid i altres ciutats refusen abandonar la plaça malgrat l'advertiment del govern espanyol d'intervenir.

Els diaris també aprofiten el fil de les protestes per tractar altres temes relacionats amb l'economia i la política de l'Estat espanyol. The Wall street journal diu “Les eleccions a l'Estat espanyol amenacen de destapar el deute” i afegeix que a mesura que augmenta el risc pels socialistes de perdre àrees clau, els economistes temen que surtin a la llum 'factures ocultes'. The Washington Post titula “Els socialistes retallen l'estat del benestar, clamen els 'indignats'” i The ScotsmanLes acampades de protesta desafien els principals partits de l'Estat espanyol”.

Oglobo presenta una fotogaleria amb imatges de les manifestacions i afegeix l'article d'una blogaire que diu “Spanishrevolution: no es parla d'altra cosa”. El Nuevo Herald de Miami diu “Les protestes populars sacsegen Espanya”.

Alguns diaris també destaquen les manifestacions dels 'indignats' a les seves edicions impreses i avui l'argentí Clarín titula “Cada cop més indignats”, i ho acompanya d'una imatge de la manifestació a la Puerta del Sol. La Stampa d'Itàlia diu “Els indignats no deixen la plaça” i també mostra una fotografia de la plaça de Madrid.

stats