Lluita pels drets d'autor
Mèdia 24/01/2012

El judici pel cas Megaupload podria durar anys, segons un expert

Els detinguts només podran ser extradits si els delictes de què se'ls acusa estan penats a Nova Zelanda amb més de 12 mesos de presó

Efe
1 min

AucklandEl procés judicial contra el fundador del portal Megaupload, Kim Schmitz, en presó preventiva a Nova Zelanda des de divendres i requerit pels Estats Units per suposats delictes de pirateria informàtica, pot durar anys. Rick Shera, membre del gabinet d'advocats neozelandès Lownes Jordan, ha explicat a Ràdio Nova Zelanda que aquest és "el primer cas d'extradició per transgredir els drets d'autor a Nova Zelanda", i que es tracta d'un cas complex "molt estrany a la resta del món".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Schmitz i tres altres directius de Megaupload es troben en presó preventiva a l'espera que el jutge que porta el cas, David McNaughton, decideixi –com a molt tard, dimecres– si els concedeix la llibertat condicional. Posteriorment, la justícia neozelandesa haurà de decidir si accepta la petició d'extradició dels Estats Units, un fet que, segons Shera, només serà possible si la fiscalia aconsegueix provar que els delictes de què se'ls acusa estan penats també a Nova Zelanda amb penes mínimes de dotze mesos de presó.

En cas que finalment Schmitz fos extradit als Estats Units, els procés es podria allargar durant uns quants anys, segons Shera. La justícia nord-americana acusa els detinguts de crim organitzat, blanqueig de diners i violació dels drets dee propietat intel·lectual, uns delictes que poden comportar una pena màxima de 50 anys de presó.

stats