CONFLICTES TELEVISIUS
Mèdia 06/04/2011

La justícia colla Ana Rosa Quintana

La presentadora de Telecinco Ana Rosa Quintana, amb molts anys d'experiència fent programes del cor, encadena les males notícies provinents dels jutjats per una pràctica professional dubtosa.

Auri Garcia Morera
3 min
Quintana va declarar fa uns dies al jutjat, i no ho va posar fàcil perquè li fessin fotografies.

BARCELONA.La presentadora Ana Rosa Quintana i la seva empresa, Cuarzo Producciones, han estat condemnades a indemnitzar amb 100.000 euros l'actriu Arancha del Sol i el seu marit, el torero Finito de Córdoba, per vulnerar el seu honor i la seva intimitat. Aquesta setmana el Tribunal Suprem ha confirmat la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid, que anava en el mateix sentit, i contra la qual Quintana i la seva productora havien presentat un recurs que no ha fructificat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La condemna es refereix a dues emissions d' El programa de Ana Rosa del mes de febrer del 2005, en què la col·laboradora del programa María Teresa Matallana va donar com a notícia una suposada infidelitat de Finito de Córdoba. Segons la sentència, aquesta informació "prescindeix de l'exigible veracitat" i, en conseqüència, constitueix una intromissió il·legítima en l'honor i la intimitat dels protagonistes.

A més de la col·laboradora que va donar la suposada notícia, també han estat condemnades una altra treballadora del programa que era present al plató, l'empresa Cuarzo Producciones com a responsable dels continguts, i també Ana Rosa Quintana a títol individual. Segons el Suprem, perquè "el fet que el guió li assignés el paper de defensora dels personatges davant de l'agressivitat dels col·laboradors no exclou que sabés amb antelació el que aquests havien de dir". A més, també s'ha tingut en compte que Ana Rosa dóna nom al programa i que és la propietària i la màxima responsable de Cuarzo Producciones.

La sentència no concedeix als dos demandants la indemnització que demanaven, que era d'un total de 300.000 euros, però els dóna la raó i rebat tots els arguments del recurs dels demandats. Quintana i el seu equip al·ludien a la llibertat d'informació i recordaven que la parella havia aparegut a revistes del cor de manera voluntària, cobrant a canvi de les exclusives. La sentència els respon que la llibertat d'informació no empara la presentació de rumors com a notícies, i considera que el fet que la parella hagués autoritzat que es publiquessin fotografies del seu casament no els priva del seu dret a preservar la resta d'aspectes de la seva vida privada.

Imputada pel cas Del Valle

Quintana encara té un altre procés judicial obert, pel qual fa uns dies va haver de declarar al jutjat. En aquest cas, la presentadora està imputada per una presumpta coacció sobre Isabel García, la dona de Santiago del Valle, en l'entrevista en què la dona va confessar que el seu marit havia matat Mari Luz Cortés.

Segons es veia en un vídeo dels moments previs a l'entrevista que es va publicar a Elmundo.es, Isabel García va avisar la reportera del programa que no es trobava bé i va demanar que deixessin de gravar-la, cosa que no van fer. A més, els responsables del programa li van intentar impedir que parlés amb altres periodistes per assegurar-se l'exclusiva. La reportera del programa de Telecinco arriba a dir en un moment de la gravació: "Me l'enduré, perquè no me la prendrà ningú".

La jutgessa va imputar Ana Rosa Quintana i quatre membres més del programa, a qui Isabel Garcia va acusar d'haver-la tingut pràcticament "segrestada" durant els dies previs a aquesta entrevista. A més, la dona de Del Valle també va declarar que havia firmat un contracte en què li prometien "entre 600 i 800 euros" a canvi de l'entrevista. Una quantitat que, actualment, els advocats diuen que encara no ha cobrat.

stats