01/04/2015

Els ‘late shows’ dels EUA, de traspàs

2 min
Els ‘late shows’ dels EUA, de traspàs

BarcelonaAquest any tres pesos pesants de la comèdia televisiva americana es retiren (o bé canvien de cadena). Això vol dir tres espais rellevants de la graella que queden lliures per a nous humoristes destinats a convertir-se -o a intentar-ho, si més no- en referents, molt probablement a escala global. Aquestes són les tres incorporacions més destacades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Trevor Noah

El substitut de Jon Stewart, un jove desconegut de 31 anys

Jon Stewart ha marcat l’estàndard del fals noticiari humorístic amb The daily show, on tritura l’actualitat -i de passada els col·laboradors més rancis de Fox News- amb tanta contundència i agilitat que va ser considerat el millor programa còmic tots i cadascun dels anys compresos entre el 2003 i el 2012. Però per substituir-lo, ara que Stewart marxa sense destinació coneguda, Comedy Central ha buscat un rostre no gaire conegut: el de Trevor Noah, que tot just havia fet tres aparicions com a col·laborador al programa. La sorpresa ha sigut majúscula, ja que algunes travesses assenyalaven membres més veterans de l’equip com Jessica Williams o Samantha Bee.

A més, ni tan sols és americà, sinó sud-africà. Nascut fa 31 anys a Soweto de pare blanc i mare negra, el seu humor sobre les tensions ètniques -habitual als monòlegs que ha enregistrat- li anirà bé per a la seva nova destinació: The daily show, de tendència progressista, denuncia ben sovint el racisme que encara impera al país. Noah agafarà les regnes del programa el desembre d’aquest any.

Larry Wilmore

El relleu de Stephen Colbert, bregat en l’humor racial

Stephen Colbert, l’alumne més avantatjat de Stewart, presentarà a partir del maig el late show de la CBS que actualment protagonitza David Letterman. Per cobrir el lloc que deixa a Comedy Central, des del 19 de gener hi ha Larry Wilmore. Nascut a Los Angeles, Wilmore també ha basat part del seu humor en la qüestió racial. Però defensa que no es tracta tant d’una qüestió de to de pell com de minories oprimides, siguin del color que siguin. El seu programa combina el comentari sarcàstic de les notícies i la tertúlia amb col·laboradors. Wilmore assegura, però, que el seu paper és més com a catalitzador que no com a predicador: “No vull fer un programa on opino i la gent al plató reacciona a la meva opinió. Volem un programa sobre descobrir coses. Que la gent m’ensenyi coses”, explicava a Variety.

James Corden

La CBS torna a confiar el xou més nocturn a un britànic

L’escocès -nacionalitzat americà- Craig Ferguson presentava el late late show més tronera de tots, a la CBS. En veure que no era ell qui substituiria Letterman, va emprendre el vol cap al món dels concursos. La cadena omple el seu lloc a la graella amb un nou programa presentat per James Corden. Altre cop es tracta d’un desconegut als Estats Units, que en aquest cas procedeix de Londres. Creador i actor de la sèrie Gavin&Stacey, va cantar amb Dizzee Rascal el tema Shout, un èxit que es va convertir en l’himne no oficial de la selecció anglesa al Mundial de Sud-àfrica. Entre els premis que té com a actor hi ha un Tony per l’obra One man, two guvnors.

stats