AVUI, ESTRENA
Mèdia 02/12/2011

'El líder de la manada' arriba a Cuatro

Cuatro estrena aquesta nit El líder de la manada, en què César Millán buscarà la família més adequada per acollir un gos abandonat. Personatges famosos ajudaran a conscienciar sobre l'adopció de gossos.

Albert Castellví Roca
3 min
César Millán serà a Cuatro per partida doble. Seguirà presentant El encantador de perros i a més, a partir d'avui, es convertirà en El líder de la manada.

BARCELONA."No és un concurs. Un concurs no intenta educar". César Millán és clar a l'hora d'esvair possibles dubtes sobre el format d'El líder de la manada, que Cuatro estrena aquesta nit (21.30). En cada edició, l'espai reunirà tres famílies candidates a adoptar un gos abandonat, i només una se l'endurà a casa. Però el gos no és un premi per a qui ho faci millor, sinó que s'adjudica a una família o altra en funció de la compatibilitat de caràcter entre les persones i l'animal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"La gent entén molt bé per què el gos no se'n va amb ells", assegura Millán a l'ARA. I s'explica: "Molta gent adopta un gos perquè és bonic, però no tenen en compte l'energia del gos, el seu comportament". Segons el presentador, els gossos, com les persones, poden ser més o menys enèrgics. "Si dónes un gos molt actiu a una persona que ho és molt poc, el gos el dominarà", raona.

De fet, aquesta voluntat d'explicar que no qualsevol gos és compatible amb qualsevol persona és el motiu que ha portat a presentar en cada programa tres famílies que volen adoptar: "L'espectador veu que si el gos se'n va amb una persona és perquè realment s'hi entendrà millor. Aquesta és la raó per la qual tenim diversos candidats", assegura Millán, que tot i així deixa ben clar que "qualsevol persona pot adoptar un gos", sempre que sigui adequat a la seva manera de ser.

Conscienciació

Però El líder de la manada té un objectiu més ambiciós que el de trobar una casa per a uns quants animals concrets. Millán espera que serveixi per "conscienciar" els ciutadans de tot el que poden fer per "ajudar algú que ens estima molt, com és un gos". Per això, ell mateix va proposar a la cadena la possibilitat que diversos personatges famosos s'hi impliquessin, ja que, diu, "inspiren, motiven la gent, que els volen imitar". Jordi Rebellón, Fernando Tejero, Mónica Cruz, Jesús Calleja o la baronessa Thyssen són algunes de les cares conegudes que s'han prestat a mostrar en aquest programa la seva cara més solidària.

Millán està convençut que el resultat del programa serà "molt bo", tot i que el rodatge va ser "superràpid", i defensa que el format pot ser interessant també per a aquelles persones que ni tenen gos ni pensen tenir-ne: "No tota la gent que em segueix en té, perquè el missatge no és sobre gossos. Jo no entreno gossos, entreno persones", sentencia, fent gala del seu peculiar mètode d'ensinistrament, segons el qual per aconseguir un bon comportament dels animals el que cal és educar l'amo.

Aquest enfocament tan personal és, en gran mesura, el responsable que Millán hagi triomfat a la pantalla, però alhora li ha valgut crítiques per part d'altres experts. Fa poques setmanes, el veterinari Carlos Rodríguez, presentador de l'espai Pelopicopata, de Nova, va assegurar que Millán "ha fet coses bones, com induir a pensar que els animals s'han d'educar", però va afegir que "li queda molt per aprendre" i va posar en qüestió els "copets" que Millán utilitza per fer creure els animals i que, en la seva opinió, "no agraden a la majoria de professionals".

Amb El líder de la manada, Millán, que els matins dels caps de setmana continuarà apareixent a Cuatro com a presentador d'El encantador de perros -rodat originalment en anglès, als Estats Units, amb el títol de Dog whisperer- debuta com a presentador d'un espai en castellà, tot i que, com a mexicà, aquesta és la seva llengua materna.

stats