MEGAUPLOAD
Mèdia 28/02/2012

La fiscalia apel·la contra la llibertat condicional de Dotcom a Nova Zelanda

EUA demana l'extradició del fundador de Megaupload per jutjar-lo

Efe
1 min
Llibertat condicional per al fundador de Megaupload

SidneyLa fiscalia neozelandesa ha apel·lat aquest dimarts conta la decisió que va atorgar la llibertat condicional al fundador de Megaupload, Kim Schmitz, àlies 'Dotcom'. Els Estats Units també en reclamen l'extradició, per suposada pirateria informàtica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El jutge Timothy Brewer, de l'alt tribunal de la ciutat d'Auckland, emetrà demà dimecres la seva decisió a l'apel·lació de la fiscalia.

Dotcom va ser detingut el 20 de gener a la seva mansió als afores d'Auckland, amb tres directius de Megaupload, en el transcurs d'una operació policial internacional que va incloure el tancament del seu portal de descàrregues a internet.

La fiscal que representa el govern nord-americà, Anne Toohey, ha dit que el tractat d'extradició entre Washington i Berlín inclou una clàusula que permet a Alemanya de processar els seus ciutadans en territori alemany, segons l'emissora Newstalk ZB.

Toohey també ha recordat que Dotcom té dos passaports amb identitats diferents i accés a fons que no han estat confiscats.

Per la seva banda, l'advocat de Dotcom, Paul Davison, va rebatre la tesi exposada per la fiscal i va reiterar que no hi ha risc que el seu client es fugui.

Dotcom ha mantingut la seva innocència i assegurat que no té la intenció d'abandonar el país on, per mitjà de la justícia, tractarà de recuperar els béns que li han estat confiscats.

L'informàtic de 38 anys va comparèixer davant el Tribunal vestit de negre, amb una gorra i ulleres de sol, acompanyat de la seva dona i diversos amics, segons la premsa local, a la qual no va fer declaracions.

stats