Un any sense senyal
Mèdia 18/02/2012

Una manifestació reclama aquesta tarda a Castelló el retorn de TV3 al País Valencià

Èxit de la piulada massiva a Twitter amb el 'hashtag' #FabraVolemTV3, que es va fer coincidir amb el primer aniversari de l'apagada

Albert Castellví
2 min
Imatge de la capçalera de la manifestació a favor del restabliment de les emissions  de TV3 i en contra del tancament dels repetidors a València l'abril del 2011.

BarcelonaA les 18.00 de la tarda d'aquest dissabte ha començat una manifestació pels carrers de Castelló per reclamar la recuperació de les emissions de TV3 al País Valencià, que es van interrompre ahir va fer un any arran de les multes que la Generalitat Valenciana va imposar a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) –propietària dels repetidors que permetien que el senyal de Televisió de Catalunya arribés a les comarques valencianes– per emetre sense permís.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El valor total de les multes és d'uns 700.000 euros, dels quals ja se n'han pogut pagar uns 400.000 gràcies a les múltiples donacions anònimes que ha rebut ACPV. L'entitat, a més, ha presentat un recurs davant del Tribunal Suprem per demanar que s'anul·lin els expedients oberts per la Generalitat Valenciana, ja que consideren que aquest organisme no té competències per "intervenir en una freqüència televisiva que no li ha sigut atorgada".

La protesta ha sigut convocada per ACPV i la plataforma Sense Senyal, creada arran del tancament de les emissions. Les mateixes entitats van organitzar ahir una piulada massiva a Twitter amb l'etiqueta #FabraVolemTV3. Coincidint amb l'hora de l'apagada del 17 de febrer de l'any passat, les 21.37, la xarxa es va omplir de tuits que reclamaven el retorn de TV3 al País Valencià amb aquest 'hashtag' i el ja tradicional #sensesenyal.

Justament ahir, l'executiu valencià va fer referència a un possible retorn de TV3. Tot i que la posició oficial és que el govern valencià està "totalment" disposat a recuperar les emissions, el cas és que hi posen com a condició que TV3 respecti "la denominació, la cultura i els senyals d'identitat inclosos en l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana", la qual cosa implicaria que TV3 substituís l'ús de "País Valencià" pel de "Comunitat Valenciana".

Paral·lelament, el Congrés de Diputats va admetre a tràmit al setembre la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, que ha de permetre el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià. La ILP havia rebut el suport de 650.000 signatures, i fa pocs dies la Diputació de Castelló va aprovar una moció per instar el govern espanyol a donar suport a la llei.

stats