Economia
Mèdia 29/03/2011

Les demandes econòmiques de Mas, a la portada del 'Financial Times'

El rotatiu britànic considera que les reclamacions catalanes poden ser una nova preocupació per als inversors

Albert Castellví
1 min

BarcelonaLa situació de l'economia catalana mereix avui un espai a la portada del diari britànic Financial Times, que sota una foto del president de la Generalitat, Artur Mas, explica que el seu Govern ha posat en marxa un pla de "severa austeritat", però que va rebutjar dur a terme les retallades que serien necessàries per complir els objectius de dèficit exigits per l'executiu espanyol, que va titllat de "bogeria". El diari afegeix també que les peticions de Mas podrien ser una preocupació afegida per als inversors que ja estan amoïnats pel dèficit públic espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La informació s'amplia en un article a la pàgina 6 del diari, on es detalla que Mas ha buscat un pacte pressupostari amb la resta de partits per demanar una nova relació fiscal amb l'Estat per reduir la contribució neta de Catalunya a l'erari públic. A més, recorda que "Espanya és un dels països més descentralitzats d'Europa", i que "els governs regionals hauran de reforçar la seva disciplina fiscal perquè el país pugui calmar la por dels inversors".

La notícia explica també que l'executiu català ha iniciat un pla de retallada del 10% de la despesa pública, un fet que suposa un "ajust sense precedents". Tot i així, destaca, no ha aconseguit que el dèficit s'hagi reduït fins a l'1,3% del PIB, tal com s'havia fixat. Per això, diu el diari, Mas va demanar un pacte fiscal que permeti "reduir el 9% del PIB que Catalunya transfereix a la resta d'Espanya cada any". I acaba citant Mas: "A Espanya, la gent ha estat vivint per sobre dels seus recursos. A Catalunya, estem vivint per sota dels nostres recursos".

stats