FORMACIÓ DE PROFESSIONALS DELS MITJANS
Mèdia 12/06/2011

El màster de TV3, més coral

En la cinquena edició, el Màster en Innovació i Qualitat Televisives de TV3 ha apostat perquè els alumnes comparteixin experiències amb estudiants d'altres disciplines de l'àmbit audiovisual.

Auri Garcia Morera
2 min
Els alumnes del màster s'han centrat en les tasques de guió, producció, realització  i direcció. De la resta, se n'han encarregat estudiants d'escoles especialitzades.

Barcelona.Des de l'any 2007, més d'un centenar d'estudiants han dut a la pràctica projectes televisius -periodístics o de ficció- en el marc del màster que organitzen TV3, la Universitat Autònoma i la Pompeu Fabra. Els estudiants d'aquest any, però, ho han fet de manera molt més coral, amb la col·laboració de les principals escoles de l'audiovisual del país. Així, la direcció d'imatge i de fotografia dels projectes ha estat d'alumnes de l'Escola Superior de Cinema, la música l'han compost i interpretat els alumnes del màster en bandes sonores de l'Esmuc, i els actors dels projectes de ficció han estat de l'Institut del Teatre. A més, hi han intervingut estudiants de disseny d'Elisava, de l'escola Bau o de la Cazcarra de maquillatge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director del màster, Eduard Boet, assegura que coordinar-ho no ha estat una feina fàcil, però que s'ha vist "molt afavorida per la voluntat de participar-hi de totes les escoles". Boet explica que, quan va anar a plantejar-ho, va trobar que aquestes escoles estaven esperant una oferta de cooperació així. Segons diu, el model "s'ajusta molt al que ha estat històricament TV3, amb la voluntat de ser pal de paller d'experiències en el camp de l'audiovisual".

Per als alumnes de les diferents escoles col·laboradores, participar en aquesta experiència ha estat el seu projecte de final de carrera o bé com una assignatura més, i la seva implicació s'ha notat en el resultat. En edicions anteriors, tot i que de manera més improvisada, també es va trobar qui cobrís les mateixes funcions, però Boet diu que "mai amb el nivell altíssim de qualitat d'aquest any". El més destacable, explica el periodista, és que els ha donat "un punt d'experimentació i innovació molt gran". Així, els nous projectes han fugit de mimetismes, i han sorgit idees realment noves.

En conseqüència, TV3 té clar que el model ha de continuar i Eduard Boet fins i tot parla d'obrir-lo a més escoles, però tot està pendent de la continuïtat del mateix màster, que encara no està assegurada. "Si no és amb el màster, la idea és que algú s'ho pugui agafar", diu Boet, ja que "l'experiència ha estat molt bona".

stats