FUTBOL AL CINEMA
Mèdia 28/04/2011

Els mateixos nervis, però amb les ulleres posades

Veure una semifinal de la Lliga de Campions en tres dimensions és, si fa no fa, com veure-la de la manera tradicional. Els aficionats només estan pendents del partit, i diuen que fa "que hi entris més".

Auri Garcia Morera
2 min
Els mateixos nervis,  però amb les ulleres posades

BARCELONA.Un total de 330 afortunats van poder veure la victòria del Barça en una pantalla de cinema i en tres dimensions, convidats per TV3, que va sortejar entre els espectadors les entrades per a aquesta projecció única. Amb el xiulet inicial, però, els aficionats pràcticament van oblidar les tres dimensions i es van centrar exclusivament en el partit, amb molts nervis al principi i autèntica eufòria amb el resultat final.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Home, això és inevitable", deia un seguidor quan sortia de la sala, ja amb la tranquil·litat de la victòria. La transmissió en tres dimensions, als que s'hi van fixar, els va generar unes sensacions molt variades. Hi havia qui lamentava que l'efecte no era gaire perceptible, mentre que d'altres en sortien més impressionats i deien que l'efecte es nota molt i fa "que hi entris molt". Si les imatges en 3D van agradar força, va passar tot el contrari amb la falta de locució. L'ús del so ambient no va convèncer els espectadors, que van recórrer a la ràdio per no avorrir-se.

Una transmissió diferent

Mediapro i 40 professionals de TV3 van treballar en la transmissió 3D, que utilitzava només sis càmeres. Per al senyal 2D d'un partit com el d'ahir se'n solen utilitzar entre 20 i 30. Segons Paulí Subirà, que es va encarregar de la realització 3D, "no fan falta tantes càmeres perquè es necessita més temps per a cada pla". Subirà argumenta: "El ritme és diferent i pots passar molta estona veient la càmera principal sense cansar-te, perquè hi ha molts més detalls per veure".

Una altra de les diferències era la ubicació de la càmera principal, col·locada a molta menys alçada per donar més sensació de profunditat. A banda d'això, es va donar més pes a les imatges de les càmeres a peu de camp. Segons diu Subirà, "les més espectaculars, perquè pots veure un jugador davant teu i els altres a més distància, com si estiguessis assegut a primera fila".

TV3 aposta pel 3D

Subirà explica que TV3 aposta per la innovació, però puntualitza que els costos de producció els van cobrir Al-Jazira, Denmark TV i el canal turc Dongan TV, que van comprar els drets per emetre el partit en 3D. La televisió pública catalana ho va aprofitar per acumular imatges d'arxiu i, a més, aviat oferirà la transmissió en diferit a través del canal TV3 HD.

Subirà assegura que, amb el pas del temps, "les produccions en 3D aniran creixent", amb més partits de futbol i més esdeveniments com concerts i representacions d'òpera, que tenen molt èxit al cinema. La propera gran producció en 3D, si les converses amb la promotora donen resultat, serà el concert de retorn de Sopa de Cabra al Sant Jordi.

stats