EL CURS VINENT ALS MITJANS
Mèdia 10/06/2012

Els duels de matins i tardes es mantindran la pròxima temporada

El curs vinent radiofònic i televisiu estarà marcat per la continuïtat dels tòtems mediàtics. Al matí, Fuentes i Basté seguiran lluitant per un lideratge que, segons quina sigui la font, ostenta l'un o l'altre.

à.g.m.
3 min

BARCELONA.El mes de juny és el dels moviments interns a ràdios i televisions per configurar la graella de la temporada següent. Enguany, a més, TV3 i Catalunya Ràdio estrenen director (Eugeni Sallent i Fèlix Riera, respectivament), tot i que la continuïtat a les franges principals és la tònica dominant. En el cas de RAC1, també ha confirmat la continuïtat dels seus principals programes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TV3

Noves temporades d' El convidat i Polseres vermelles a la vista

La graella de TV3 seguirà apostant pel duo Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero com a presentadores d' Els matins . Enguany era el primer curs que el presentava aquest duo, i s'ha saldat amb una audiència de 100.000 espectadors de mitjana (i un share del 17,9%).

El programa El convidat , d'Albert Om, tornarà per a una tercera temporada. Peret, Kilian Jornet i el doctor Barraquer seran alguns dels convidats . A més, en un dels programes els papers s'invertiran i serà el famós qui s'instal·larà un parell de dies a casa d'Albert Om. Crackòvia i Polònia també tenen garantida la continuïtat. Pel que fa a les tardes, tornaran a dur el segell de Xavi Coral i Espartac Peran, que seguiran sent les cares visibles de Divendres.

Al gener tornarà Polseres vermelles , la sèrie d'Albert Espinosa ambientada en una unitat infantil d'un hospital. El rodatge d'aquesta ficció -una de les revelacions de l'última temporada- no es pot fer fins a l'estiu, perquè ha de permetre que els nois actors no hagin de perdre classes. Per als nous capítols s'incorporen alguns actors nous. La partida és un altre dels programes que tornarà, a partir del setembre. TV3 també ha comprat la sèrie Els Bòrgia , que ha emès en tancat Canal+. Altres programes que han rebut llum verda per repetir són Espai terra i Esport club .

Els Telenotícies viuran el retorn de Núria Solé, que ha estat uns mesos de baixa per maternitat.

Catalunya RàdioFuentes i Sisquella renoven per al matí i la tarda, respectivament

Manel Fuentes intentarà mantenir el tron del programa més escoltat de Catalunya segons el Baròmetre, que li atorgava 498.000 oients en l'última onada, 66.000 més que El món a RAC1 , de Jordi Basté. En canvi, l'EGM afirma que és Basté qui guanya, amb 515.000 seguidors contra 453.000.

A la franja de la tarda, es manté l'aposta de mantenir-hi Tatiana Sisquella amb La tribu , un espai que ha anat guanyant audiència des de l'estrena. També és segura la continuïtat de Sílvia Cóppulo el cap de setmana. Els canvis més probables en el cas de la ràdio pública catalana afectarien les hores del migdia.

RAC1Temporada continuista amb voluntat de seguir creixent

RAC1 va anunciar una tendència continuista general de tota la seva graella fa uns dies, de manera que Jordi Basté seguirà saludant els matins des d' El món a RAC1 una nova temporada. A les 12 serà el torn de La competència , amb els Òscars, seguit a la una per La segona hora , amb Quim Morales.

Toni Clapés abordarà la que pot ser la quinzena temporada consecutiva com a líder de la tarda radiofònica catalana, primer a Catalunya Ràdio i ara a l'emissora del Grupo Godó, on va superar per primer cop la barrera dels 200.000 oients. Raül Llimós seguirà presentant el programa esportiu Primer toc . A la franja nocturna, Xavi Freixes seguirà oferint l'informatiu més reposat i de reflexió, Tu diràs .

8TVJosep Cuní seguirà amb el seu magazín vespertí

La temporada passada va marcar el pas de Josep Cuní de TV3 a 8TV, en què va assumir la direcció i presentació del magazín 8 al dia , el programa amb el qual la televisió de Godó volia fer un salt endavant com a alternativa privada a TV3. El periodista de Tiana seguirà al capdavant d'aquest espai, que en el seu primer any ha assolit una audiència mitjana de 111.000 espectadors i una quota del 4,8% (superior en més d'un punt a la mitjana del canal).

stats