noves aplicacions
Mèdia 12/04/2011

Una nova aplicació d'iPhone compta les calories del menjar

Meal Snap ofereix un informe complet sobre les calories, els greixos, les proteïnes i les vitamines que conté un plat de menjar a través d'una fotografia

Redacció / Reuters
2 min
Meal Snap, una aplicació per comptar calories

BarcelonaLa botiga d'Apple ofereix milions d'aplicacions per a l'iPhone que satisfan una gran quantitat de necessiats i curiositats dels usuaris. Però algunes d'aquestes aplicacions desperten més interès i generen més controvèrsia que d'altres. Aquest és el cas de Meal Snap, una aplicació que, suposadament, en pocs minuts ofereix a l'usuari el recompte de les calories que està ingerint a través d'una fotografia del menjar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els creadors de l'aplicació són Daily Burn, una xarxa social de fitness que ja ha creat, anteriorment, altres aplicacions per a iPhone relacionades amb la cura de la dieta i la forma física, com ara FoodScanner.

En capturar la fotografia del menjar, l'aplicació la guarda i l'analitza a través d'una base de dades amb més de 500.000 articles de menjar i, en pocs minuts, envia a l'usuari un missatge amb la quantitat de calories que conté el menjar fotografiat.

En declaracions a Reuters, Andy Smith, CEO de Daily Burn, ha dit que “la base de dades permet, ràpidament, identificar el menjar, el nombre de calories que té, les proteïnes, els greixos, els carbohidrats i les vitamines, tot allò que l'usuari vol saber sobre el menjar que ingereix”. Smith també ha afegit que “fer el seguiment del que un menja pot ajudar a tenir un major control sobre la salut i la forma física d'un mateix”. “El sol fet d'enregistrar els aliments, pot fer que l'usuari sigui més conscient del que està menjant”.

L'aplicació també actua com un "diari d'aliment" que permet a l'usuari portar un control de tot allò que ha ingerit en un període de temps concret.

No obstant això, alguns usuaris ja han advertit que Meal Snap no reconeix alguns menjars i, per extensió, les seves calories. Per exemple, l'experiència d'un usuari demostra que l'aplicació és incapaç de discernir entre les calories d'una ampolla de Coca-Cola light i una altra de Coca-Cola normal.

Segons els creadors de l'aplicació, l'objectiu de Meal Snap és concienciar al públic de la necessitat de menjar sa.

Meal Snap està disponible a la botiga online d'Apple per 2,99 dòlars.

stats